Herdenkingsconcert 70 jaar na de Holocaust Drachten

Remembrance concert of 70 years after the Holocaust Drachten 2015Foto: © MJB Events PR

Herdenkingsconcert 70 jaar na de Holocaust Drachten

Dit jaar is het ruim 70 jaar geleden dat de Holocaust plaats vond in Europa. Om de slachtoffers te herdenken van deze verschrikkelijke gebeurtenis, vond gisteren een concert plaats in Schouwburg De Lawei in Drachten. Dit concert stond in het teken van 70 jaar na de Holocaust.

Rond de klok van 15:00 uur verzamelde het team in de Schouwburg om alles klaar te zetten voor het concert in de avond. Zo moesten de kleedkamers gereed worden gemaakt, de hal moest worden ingedeeld en er moest in de zaal plekken worden vrijgemaakt voor speciale gasten.

Tijdens het concert kwamen verschillende sprekers en overlevenden van de Holocaust aan het woord. Zij vertelden onder meer wat zij allemaal hadden meegemaakt 70 jaar geleden en dat het belangrijk is om stil te staan bij de vrijheid waar de meeste mensen in leven. Tussen deze sprekers door was er muziek te horen van het Hineni Symfonie Orkest.

Dit herdenkingsconcert is onderdeel van zeven concerten verspreid over Nederland. Zo hebben er concerten al plaats gevonden in Amersfoort en Arnhem die beide bijna uitverkocht waren. Binnenkort komen er nog concerten in Middelburg, Schiedam en Amsterdam. Morgen (18 maart 2015) vindt er een concert plaats in Elburg (Gelderland), wat vorige week donderdag (12 maart 2015) al was uitverkocht!

Alle concerten maken onderdeel uit en dragen een bijdrage aan de herdenking van alle slachtoffers die zijn gevallen tijdens de tweede wereldoorlog en de viering van 70 jaar bevrijding. Vele soldaten, verzetsstrijders en andere mensen hebben hun leven opgeëist voor de vrijheid van de bevolking van Nederland en Europa. De officiële herdenking en viering vindt plaats op 4 en 5 mei.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: