Grant Theft Audio Tour van The Dirty Daddies in de Neushoorn Leeuwarden

Grant Theft Audio Tour van The Dirty Daddies in de Neushoorn LeeuwardenFoto: © MJB Events PR

Grant Theft Audio Tour van The Dirty Daddies in de Neushoorn Leeuwarden

Zaterdag 28 december 2018 stond de Neushoorn Leeuwarden te trillen op haar palen. The Dirty Daddies gaven, in het kader van hun Grant Theft Audio Tour, een concert in de Neushoorn Leeuwarden. In dit artikel blik ik terug naar deze avond.

Wie zijn The Dirty Daddies?

The Dirty Daddies is een Nederlandse coverband die bekende en ook iets onbekende nummers covert tijdens hun show. Hiermee maken ze een compleet nieuwe, spetterend en interessante show van waar het publiek volop van geniet. Zes jaar geleden zijn ze begonnen met het concert waarbij ze ongeveer 120 hits in 120 minuten stoppen. Dus kortom voor ieder wat wils, waarbij special effects zoals confetti, vuur en rookmachines niet ontbreken.

In de afgelopen jaren hebben ze de AFAS Live (voormalig Heineken Music Hall) volledig uitverkocht, hebben ze op de Zwarte Cross, Paaspop en tijdens Concert At See ook opgetreden. In hun Grant Theft Audio Tour 2019 – 2020 touren ze door de Nederlandse poppodia. Daarin neemt de band je mee naar de zomer van 2019 en zetten ze het feestje in de winter door. Bekende nummers komen voorbij samen met vele special effects, waarbij je als bezoeker ogen en oren te kort komen.

Wat deed ik tijdens get concert?

Tijdens dit concert in de Neushoorn Leeuwarden ging ik samen met een medestudent een aftermovie maken. Dit was een opdracht die we kregen vanuit onze opdrachtgever. De bedoeling was om de sfeer van zowel de band als het publiek vast te leggen in maximaal drie minuten.

De opnames verliepen erg goed en ook de videobewerking ging eigenlijk vlekkeloos. Na bijna de volledige show te hebben gezien hadden we genoeg beeldmateriaal verzameld dat we konden gebruiken voor de aftermovie. Want zoals ik altijd zeg, beter te veel beeldmateriaal als te weinig beeldmateriaal.

Conclusie

Terugkijkend op deze avond was het een mooie ervaring om een bijdrage te kunnen leveren aan deze opdracht. Zowel get filmen tijdens het concert als de videobewerking na afloop waren erg interessant en leerzame. Als fotograaf kon ik het ook niet laten om enkele foto’s te maken.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: