Geslaagd voor mijn opleiding Event Management

Pasveerkorps Leeuwarden - Proud on Stage 2016Foto: © MJB Events PR

Geslaagd voor mijn opleiding Event Management

Zoals je wellicht in eerdere artikelen heeft gelezen was ik vanaf augustus 2016 tot en met mei 2017 bezig geweest met (eind) examenopdrachten binnen de opleiding Event Management. Zo moest ik bijvoorbeeld nog een eindproject organiseren, een marketingplan schrijven en een website aanpassen. Na vier mooie, leerzame en gezellige jaren mag ik vandaag mijn diploma ophalen!

Veel theorie, kennis en ervaring

Vanaf het begin werden we eigenlijk al in het diepe gegooid. Normaal zouden de eerstejaars studenten bezig gaan met het organiseren van een fictief evenement. Omdat Serious Request in december 2013 naar Leeuwarden zou gaan komen, gingen wij direct bezig met onze eerste evenement. D’Drive present: Jail of Creativity. Een evenement om geld op te halen voor Serious Request. Natuurlijk deden we dit niet alleen, want we kregen begeleiding van onze docenten en ervaren evenementenorganisatoren.

Toen wij dit evenement hadden georganiseerd en geëvalueerd, kregen we al snel andere (fictieve) evenementen. We hadden gastlessen van leveranciers en mensen uit het werkveld, deden we verschillende onderzoeken en maakten we locatiebezoeken naar bijvoorbeeld het Cambuur Stadion, InterStage (podiumverhuur bedrijf), Stadsschouwburg De Harmonie en het WTC Expo.

Natuurlijk gingen wij ook ieder jaar op stage om alle geleerde vaardigheden en theorie in de praktijk toe te passen.

Als dat nog niet genoeg was kregen we nieuwe kennis over het ontwikkelen en aanleveren van PR-materiaal, hoe het artiestenmanagement in elkaar steekt, kregen we les in Adobe Photoshop en leerden we werken met Google SketchUp (3D tekenprogramma).

Ervaring uit de praktijk

Veel mensen zeggen, het meeste leer je in de praktijk. Dat is zeker waar, al moet de basis (theorie) goed zijn om opdrachten te kunnen uitvoeren in de praktijk. Zo heb ik tijdens mijn stage en opleiding mogen meehelpen aan

 

Maar ook buiten mijn opleiding en stages heb ik niet stil gezeten. Zo heb ik bijvoorbeeld meegeholpen tijdens het Proud Event (met de Blue Devils International), Herdenkingsconcert Drachten, Miss Beauty of Friesland, Tzahal concert en bijvoorbeeld het Congres Popmuziekeducatie Leeuwarden.

Je hoort het al, genoeg om op te noemen, genoeg ervaring opgedaan en genoeg mooie momenten gehad in de afgelopen jaren! Alle kennis tijdens de opleiding, tijdens stages en tijdens de andere activiteiten in de afgelopen paar jaar.

De toekomst hangt in de lucht

Nu ik ben afgestuurd aan de MBO-opleiding Event Management ga ik in september beginnen op het HBO. Ik ga de opleiding Media- en Entertainmentmanagement volgen aan de Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Een opleiding waarin alle facetten eigenlijk voorbijkomen rondom (social) media, marketing en ontwerpen. Denk bijvoorbeeld maar aan het leren werken met Adobe Photoshop, Adobe InDesign of het maken van een strategie voor de beschikbare mediakanalen van tegenwoordig.

Conclusie

Een mooie, drukke en leerzame opleiding die ik in de afgelopen paar jaar heb mogen volgen. Ondanks dat ik in september een andere richting op ga, blijf ik natuurlijk nog gewoon actief binnen de evenementen, festivals en concerten. Hiernaast zal ik ook gewoon blijven werken binnen diverse organisaties, voor diverse artiesten en bedrijven!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: