Friese Kampioenschappen en Springwedstrijd turnen 2016

Friese Kampioenschappen en Springwedstrijd turnen 2016Foto: © MJB Events PR

Friese Kampioenschappen en Springwedstrijd turnen 2016

Ongeveer anderhalve maand geleden (oktober 2016) begon ik met het organiseren van de Friese Kampioenschappen turnen 2016. Deze Friese Kampioenschappen Turnen vonden plaats in Sporthal De Trije – Franeker waar ruim 50 deelneemsters aan meededen. Laten we terugkijken op dit sportevenement!

Friese Kampioenschappen Turnen 2016

Gisteren om 08:15 uur kwamen de eerste turnsters binnen lopen die om 08:45 uur begonnen met de warming-up in de in turnhal. Rond de klok van 09:15 uur begonnen we met de Friese Kampioenschappen 2016. Er was voldoende publiek aanwezig die alle turnsters enthousiast aanmoedigden.

De turnsters waren ingedeeld in de B-lijn en C-lijn. Verschillend per niveau van level 10 tot en met level 4. Natuurlijk niet allemaal door elkaar, maar zoveel mogelijk van hetzelfde level bijeen. Deze groepen bestonden uit 3 of 4 turnsters.

Iets meer dan twee uur later, om 11:10 uur, begon de prijsuitreiking waarbij de deelneemsters hun prijs in ontvangst konden gaan nemen. Voor degene die niet eerste, tweede of derde werd, kreeg de deelneemster een medaille als herinnering aan deze Friese Kampioenschappen turnen 2016.

Springwedstrijd Turnen 2016

Om 11:30 uur moesten wij snel alles ombouwen voor de springwedstrijden die al om 12:00 uur begonnen. Zo moest de Pegasus worden neergezet, de trampolines moesten worden klaargezet, de jurytafels moesten gepositioneerd worden en voor de veiligheid van de turnsters werden de valmatten en turnmatten neergelegd.

Kort nadat we klaar waren met alles neerzetten kwamen de eerste groepen al naar de wedstrijdhal, die meededen met de Springwedstrijd turnen. Het tempo zat er goed in, het niveau van de turnsters was hoog en er was veel publiek aanwezig die konden zien welke oefeningen de turnsters allemaal deden.

Rond de klok van 14:00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Hierbij was er per onderdeel een prijs te winnen, in tegenstelling tot de Friese Kampioenschappen van de ochtend waarbij er alleen een medailles te krijgen was voor de totale wedstrijd per categorie.

Tot slot

We kunnen terugkijken op een geslaagde Friese Kampioenschappen en Springwedstrijd turnen in Sporthal De Trije. Binnenkort wordt er begonnen met de voorrondes van het turnseizoen 2017. Dit zal georganiseerd worden door Mijn Level UP en mij (Michael van den Berg). Tot volgend jaar!

Foto’s:¬†¬© MJB Events PR

Tags: