Fest D’Val 2015

MakeBelieve - Fest D'val 2015 in LeeuwardenFoto: © MJB Events PR

Fest D’Val 2015

Misschien heb je het wel in de Leeuwarder Courant gelezen. De D’Drive opleidingen die gevestigd zaten in Camminghaburen zullen rond de Kerst 2015 verhuizen in het pand van Neushoorn in het centrum van Leeuwarden. Gisteren vond dan ook het Fest D’Val plaats, wat het afscheidsfeest was voor de studenten die op de oude locatie les hadden.

De eerste jaars studenten van de opleiding Event management gingen dit festival organiseren. Het laatste evenement wat plaats zal gaan vinden op de oude locatie van het Friesland College. Ik was vanaf woensdag 3 juni aanwezig om mee te helpen opbouwen. Op de dag van het evenement, vrijdag 5 juni 2015, was ik backstage manager.

Alle artiesten druppelde langzaam binnen, het water ging als warme broodjes over de toonbank (in verband met het warme weer) en de gezelligheid zat er al erg snel in. Maar ondanks de goede sfeer waarschuwde de KNMI voor een weeralarm. Een fikse storm zou over Leeuwarden razen en ons festival stilleggen.

Rond de klok van 20:30 uur ontruimde we het gehele terrein en begonnen we alle stroomvoorzieningen af te dekken, de hekken plat neer te leggen en mensen vragen om naar binnen te gaan. Het optreden van MakeBelieve, wat de slotact zou zijn, zou dus niet doorgaan.

Gelukkig stond binnen nog genoeg apparatuur om een akoestische set te kunnen spelen. Zo konden we met z’n allen het Fest D’Val goed afsluiten en nog genieten van het optreden wat werd gedaan door MakeBelieve! Op naar het nieuwe gebouw, waar we hopelijk rond de Kerst van 2015 in kunnen trekken.

Tags: