Eerste turnwedstrijd 2017

First gymnastics competition in Sneek 2017Foto: © MJB Events PR

Eerste turnwedstrijd 2017

Afgelopen zaterdag vond de eerste turnwedstrijd van het turnseizoen 2017 plaats in Sporthal Enjoy Sports te Sneek. Deze turnwedstrijd werd georganiseerd door mijn stagebedrijf Mijn Level UP waar ik aan meehielp. De dag begon rond 08:45 uur en eindigde rond 18:00 uur. Ik neem je vandaag mee in het verloop van deze turnwedstrijd!

Mijn Level UP organiseert met regelmaat nieuwe turn-, freerunning- en danswedstrijden in Friesland. Eén van deze turnwedstrijden vond afgelopen zaterdag plaats in Sporthal Enjoy Sports te Sneek. Maar liefst 160 turnsters deden mee aan deze wedstrijd. Deze turnsters waren afkomstig van zeven verschillende turnverenigingen uit Friesland.

Hoe de dag verliep

De organisatie en ik waren rond de klok van 07:30 uur aanwezig in de sporthal om de laatste voorbereiding te treffen. Zo moest de muziek worden aangezet, het telsysteem moest worden geopend en er werd nog één laatste check gedaan of alles goed en veilig stond. Bijvoorbeeld om te kijken of er geen nooduitgangen werden geblokkeerd.

Wanneer dit allemaal in orde was konden de eerste turnsters om 08:45 uur beginnen met de warming-up. Hierna kreeg iedere turnsters een paar minuten per toestel de tijd om zich voor te bereiden en in te turnen op de turntoestellen.

Rond de klok van 09:20 uur begonnen we dan echt met de turnwedstrijd. Bij ieder turntoestel zat een jurylid die iedereen ging beoordelen. Wanneer alle turnsters ieder toestel hadden gehad, was het om 10:00 uur tijd om de winnaars bekend te maken tijdens de prijsuitreiking.

Om 11:05 uur, 12:50 uur, 14:35 uur en om 16:20 uur startte de andere vier wedstrijden. Uiteindelijk waren we rond 18:00 uur klaar omdat er helaas een kleine vertraging in het programma zat. Gelukkig vonden de turnsters en het publiek dit geen probleem en hadden het erg naar hun zin!

Volgende turnwedstrijd

De volgende turnwedstrijd staat gepland op zaterdag 1 april in Sporthal De Twine in Grou. Je kan je voor deze wedstrijd nog steeds aanmelden via de website van Mijn Level UP. De beste turnsters van iedere categorie kunnen zich plaatsen voor de Friese Kampioenschappen op 20 mei 2017 in Sporthal De Trije in Franeker. Deelnamekosten zijn € 12,50 per turnster. Ouders, opa’s en oma’s, broers/zussen en kennissen hebben gratis toegang!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: