Een zonnige en sfeervolle Sneeker Dweildag 2019

Sneeker Dweildag 2019Foto: ┬ę MJB Events PR

Een zonnige en sfeervolle Sneeker Dweildag 2019

Zaterdag 5 oktober was het tijd voor de 8ste editie van de Sneeker Dweildag. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Sneek waar veel bezoekers op af komen. Dit jaar had het evenement 40 deelnemende dweilorkesten die afkomstig waren uit het hele land. Laten we terugblikken op deze dag.

Wat is de Sneeker Dweildag?

De Sneeker Dweildag is een evenement waarbij verschillende dweilorkesten tegen elkaar strijden in verschillende categorie├źn. Deze categorie├źn zijn onder verdeeld in verschillende criteria. Iedere deelnemer heeft in ieder geval twee optredens die gegeven moeten worden voor twee verschillende juryleden, zodat er in totaal zes juryleden de show hebben beoordeeld.

In 2012 stopte de Blauh├║ster Dakkapel ermee. Dit was jammer, want veel mensen vonden het juist erg leuk om dit dweilorkest te zien. Dit kwam mede door de optredens die zomers werden gegeven in de binnenstad van Sneek. In datzelfde jaar bedachten een aantal muzikanten een evenement. Tijdens het evenement spelen de dweilorkesten verschillende optredens dat beoordeeld wordt.

Inmiddels is het acht jaar geleden dat de eerste editie plaatsvond. Ieder jaar wordt het evenement groter, drukker en komt er meer aandacht vanuit alle doelgroepen. Het zijn niet meer altijd de volwassenen of ouderen die afkomen op deze dweildag in Sneek. Ook steeds meer jongeren vinden hun weg naar dweilorkesten die spelen op de Sneeker Dweildag.

8ste editie van de Sneeker Dweildag

Het leek een week van ten voren en regenachtige dag te worden. Maar niets is minder waar. De 8ste editie van de Sneeker Dweildag vond plaats op een zonnige en stralende dag.

In het centrum van Sneek vonden op 10 podia optredens plaats. Ze gaven niet alleen een optreden, maar deden ook mee aan de wedstrijd. De 40 deelnemende dweilorkesten, dat goed was voor ruim 750 muzikanten, konden strijden in diverse categorie├źn. Zo waren de categorie├źn: Wedstrijdklasse, De Gevulde Koek Trofee, Leutklasse

Traditioneel vond de opening plaats met de wethouder en het bestuur van het evenement op de Marktstraat. Dit gebeurde om 12:00 uur. Een half uur later, om 12:30 uur, vond de start plaats op verschillende podia in het centrum van de stad.

Vanaf het begin waren er al vele bezoekers aanwezig die de verschillende optredens bewonderden. Onder het toeziend oog van de juryleden werd de tijd strikt bijgehouden. Iedere deelnemer had ongeveer 15 minuten de tijd om de jury ervan te overtuigen dat zij de beste zijn in de betreffende categorie.

Uiteindelijk werd de middag afgesloten met een drankje op de Marktstraat. Daar vond vanaf 16:45 uur een optreden plaats van de Zware Jongens. Zij waren het voorprogramma voor de grote ontknoping van de 8ste Sneeker Dweildag. Het moment waar de winnaars bekend zouden worden gemaakt.

Conclusie

Het was weer een geslaagde 8de editie van de Sneeker Dweildag. Een zonnige en stralende dag waarbij het centrum van Sneek vol stroomde met muzikanten en publiek van alle kanten uit het land. We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van dit evenement. Volgend jaar vindt de 9de editie plaats van het Sneeker Dweildag. Dit zal gebeuren op zaterdag 3 oktober 2020. Tot volgend jaar!

Foto’s: ┬ę MJB Events PR

Tags: