Een zonnige en mooie editie van Loop Leeuwarden 2018

Loop Leeuwarden 2018Foto: © MJB Events PR

Een zonnige en mooie editie van Loop Leeuwarden 2018

Net zoals bij Loop Leeuwarden 2014, Loop Leeuwarden 2015, Loop Leeuwarden 2016 en Loop Leeuwarden 2017 hielp ik dit jaar ook weer mee. De twaalfde editie van Loop Leeuwarden 2018 in en rondom Leeuwarden. Maar hoe was het dit jaar gegaan tijdens het evenement? In dit artikel vertel ik het je!

Vroeg in de ochtend

Vroeg in de ochtend was het tijd voor de twaalfde editie. De meeste medewerkers waren er al om 08:30 uur om mee te helpen met de opbouw van het evenement. Zo moest er fruit worden gesneden, water moest worden klaargezet en de medailles moesten worden uitgepakt die de deelnemers meekregen die daarvoor betaald hadden.

Na even doorgewerkt te hebben stond alles om 09:15 uur klaar voor de deelnemers. Want om 09:30 uur zou de 1 kilometer van start gaan die binnen 10 minuten weer zouden finishen. Het Zaailand (Wilhelminaplein) was er klaar voor om hen te mogen ontvangen en te verwelkomen op het podium.

Nadat de 1 kilometer klaar was, kwam de 2 kilometer, 5 kilometer en de halve marathon hardlopen. Daar tussendoor kwamen ook de wandelaars. Bijvoorbeeld de 31 kilometer, de 15 kilometer en de 8 kilometer. Het volledige evenement werd goed in kaart gebracht door Podium TV waar Loop Leeuwarden op uit werd gezonden.

Iedereen kwam op tijd aan. In het reglement van Loop Leeuwarden mag iedereen tot 17:00 uur finishen. Maar dit was niet nodig, omdat de laatste wandelaars net iets na 16:15 uur aankwamen op het Zaailand (Wilhelminaplein).

Zonovergoten Loop Leeuwarden en veel gezelligheid

In de ochtend was de jas nog wel even nodig omdat het wat aan de frisse kant was. Maar al snel kon de jas uitgedaan worden. Het was een zonovergoten Loop Leeuwarden 2018 in en rondom Leeuwarden. Temperaturen rond de 21 á 22 graden wat voor de sporters goed was om uit te houden met af en toe een vleugje wind voor de afkoeling.

Dit zorgde voor een goede sfeer onder de deelnemers, onder het publiek en onder alle medewerkers die aanwezig waren en meehielpen. Het publiek was in grote getale aanwezig bij de start en finish op het Zaailand in Leeuwarden. Maar ook onderweg langs het parcour was er publiek die de deelnemers toejuichten. In totaal deden er rond 6.500 deelnemers mee tijdens deze twaalfde editie. Zij werden muzikaal onthaald door Never Ending Orchestra op het Zaailand en onderweg langs het parcour.

Conclusie

We kunnen terugkijken op een geslaagd, zonnig en mooie twaalfde editie van Loop Leeuwarden 2018. Voor de deelnemers is het seizoen begonnen, omdat er in de komende weken nog meer hardloop en wandelevenementen zijn gepland door Nederland heen. Maar voor Loop Leeuwarden moeten we weer een jaar wachten. Want de volgende editie zal zeker volgend jaar weer plaatsvinden in en rondom Leeuwarden. Hopelijk met net zo veel zon als deze twaalfde editie van Loop Leeuwarden 2018!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: