Een uitverkocht en schitterende Veed Awards 2018

Veed Festival en Veed Awards 2018Foto: © MJB Events PR

Een uitverkocht en schitterende Veed Awards 2018

Voor de vierde keer vinden de Veed Awards plaats in Club Panama in Amsterdam. Veed is het evenement als het gaat om het Nederlandse YouTube. Zo waren onder meer StukTV, Dylan Heagens en Supergaande aanwezig tijdens deze editie. Laten we terugblikken op deze vierde editie van Veed Awards 2018 wat gisteren plaatsvond in Amsterdam!

Veed Awards 2018

Rond 09:00 uur was de organisatie al aanwezig om verder te gaan met de opbouw van het evenement. Vrijdagmiddag waren ze al begonnen om een groot gedeelte al op te bouwen. Rond 13:30 uur was de organisatie, United (live registratie) en Triple (licht en geluid) klaar met hun opbouw werkzaamheden. Tijd voor de grote generale repetitie met de crew, omdat de YouTubers op een andere locatie verzamelden. Deze YouTubers werden per limousine naar de rode loper gebracht.

Van festival na Awards

Zoals je misschien eerder heeft gelezen tijdens mijn artikelen over Veed Festival 2015, Veed Festival 2016 en Veed Festival 2017 is dit jaar een ander soort evenement gelanceerd. Voorheen was het meer een festival, waarbij de bezoeker ook zelf verschillende activiteiten mocht ondernemen. Dit konden we zien op de verschillende foto’s die ik in de laatste jaren had gemaakt van het Veed Festival.

In 2018, tijdens de Veed Awards 2018, was de focus echt op de beste YouTuber binnen een bepaald gebied. Bijvoorbeeld wie de beste mannelijke YouTuber is, wie de beste vrouwelijke YouTuber of wie de AD x VEED Journalistieke Aanmoedigingsprijs in ontvangst mag nemen.

De genomineerden werden gekozen door het publiek, die voorafgaand via de website www.veed.nl kon stemmen op zijn of haar favoriete YouTuber of YouTubster. In totaal waren er bij deze nominatie 500.000 stemmen verdeeld onder de YouTubers die verkiesbaar waren.

Ondersteuning rondom de pers

Wanneer er een evenement wordt georganiseerd, dan komt er al veel erbij kijken. Denk maar aan de artiestenbegeleiding, vrijwilligerscoördinatie en regieruimte waar alle beelden van de camera’s (door United) werden ontvangen en welke er werden doorgespeeld naar de live-stream op YouTube.

Natuurlijk hoort daar ook pers bij. Denk maar aan het AD, 3FM, Jeugdjournaal en andere mediakanalen zoals RTL Boulevard. Om het hen allemaal gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken hielp ik mee met de coördinatie daarvan.

Zo mocht er bijvoorbeeld, vanuit de organisatie van Veed, geen interviews plaatsvinden tijdens de prijsuitreiking. Daarvoor was na afloop een specifiek tijdsbestek ingedeeld, waarin de pers voor 10 minuten een YouTuber kon interviewen. Uiteindelijk begeleide ik de pers ook door de zaal om vanuit de zaal mooie beeldmateriaal te maken die zij konden gebruiken voor hun mediakanalen.

Conclusie

Een nieuw concept van het bestaande Veed Festival. Wat de reacties vanuit het publiek is moet nog worden bekeken, zodat de organisatie de volgende editie goed kan voorbereiden! De vijfde editie vindt volgend jaar plaats in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). De vijfde, een jubileum editie, wat zal plaatsvinden op zaterdag 23 maart 2019! Tot volgend jaar tijdens de Veed Awards 2019!

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: