Een mooie internationale editie van Eurosonic-Noorderslag 2014

Eurosonic-Noorderslag 2014 in Groningen (Netherlands)Foto: © MJB Events PR

Een mooie internationale editie van Eurosonic-Noorderslag 2014

Je heb ongetwijfeld wel eens gehoord van Eurosonic-Noorderslag in Groningen. Het jaarlijkse festival waarbij professionals uit de evenementen- en muziekindustrie bijeenkomen. Een festival met een congres om te netwerken, het krijgen van nieuwe informatie tijdens presentaties en nieuwe artiesten ontdekken die live optreden. In dit artikel vertel ik meer over mijn hulp aan Eurosonic-Noorderslag 2014.

Eurosonic-Noorderslag 2014 vind dit jaar plaats van 15 januari tot en met 17 januari in het centrum van Groningen, waaronder ook in De Oosterpoort. Ik stond dit jaar mee te helpen bij de entreebalie, waar ik de mensen welkom heette, hen ging inchecken en een bandje gaf waarmee zij toegang krijgen tot het evenement.

Hierdoor kreeg ik, als eerste jaar student van de opleiding Event Management, nieuwe kennis van de industrie. Zo leerde ik niet alleen in het Engels mensen begroeten, maar leerde ik ook bijvoorbeeld buitenlandse bedrijven kennen. Zo kwamen de bezoekers uit onder meer Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Amerika en zelfs ook uit Australië!

Het boekingssysteem, dat gebruikt werd voor het inchecken, was eenvoudig om te gebruiken. Hierdoor kon je niet alleen mensen snel helpen, maar kon je ook even praten met je teamgenoten die achter andere computers stonden.

Op zaterdag 18 januari was ik vrij en hoefde ik niet te helpen tijdens Eurosonic-Noorderslag. Hierdoor kon ik gaan genieten van de bands, van de sfeer en heb ik verschillende congressen bijgewoond waaronder eentje over de fondsen en van poppodia in Nederland.

Het was een mooie week om op terug te mogen kijken. Een grote ervaring opgedaan en nieuwe mensen leren kennen, zowel uit Nederland als uit het buitenland. Hopelijk zal ik ook weer aanwezig zijn bij Eurosonic-Noorderslag 2015 dat zal plaatsvinden in Groningen.

Eurosonic-Noorderslag 2014 in Groningen (Netherlands)

Foto: © MJB Events PR

Tags: