Een mooi Color Guard Contest Leeuwarden 2018

Color Guard Contest Leeuwarden 2018Foto: © MJB Events PR

Een mooi Color Guard Contest Leeuwarden 2018

Gisteren vond het laatste reguliere Color Guard Contest van Color Guard Nederland plaats. Over twee weken, zaterdag 24 maart 2018, vind de finale plaats in Eindhoven. Tijd om eerst terug te blikken op het Color Guard Contest Leeuwarden 2018!

Sinds het Color Guard seizoen 2017 is Leeuwarden weer toegevoegd aan de agenda. Dit betekent voor verschillende noordelijke teams zoals Concordia Sexbierum, Sternse Slotlanders, Advendo en CMH Menaldum dat het een thuiswedstrijd is. Voor de andere deelnemende teams zoals Beatrix Hilversum, The Pride en Sensation Performance Ensemble betekent dit dat zij iets langer moeten reizen, maar over twee weken zal dit omgekeerd zijn.

Contest Leeuwarden

Het contest in Leeuwarden verliep zonder grote problemen. Op de vrijdagavond waren er vele mensen al aanwezig om het decor van het contest neer te zetten. Hier werd zaterdagochtend nog hard eraan gewerkt, waardoor het allemaal ruim voor de start van het contest was afgerond.

Het contest begon met de Kids class en werd gevolgd door de Cadet class. Het niveau was al erg hoog, omdat dit de laatste mogelijkheid was om nog punten binnen te halen voor de grote finale over twee weken.

Na de Cadet class gingen we door naar de Junior class wat adembenemend was om te zien. Maar de lat kon natuurlijk nog hoger gelegd. Bijvoorbeeld door de Marching, Percussion en Winds classes. Dit was de afsluiting van het ochtend- en middagprogramma.

Voordat we na het tweede retreat gingen konden we eerst genieten van een speciale act door Philadelphia zorg. Phila Vlag en Phila Slag. Dit is een project waarbij mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om, net zoals bij de andere classes, mee te doen aan Color Guard Nederland.

Na een korte pauze gingen we door met het avondprogramma. Een programma met actie, sensatie, muziek en tranen van geluk. Zo konden we mooie shows zien in de Regional A class, A-class en de Open class. Wanneer deze laatste drie categorie√ęn waren geweest zat er nog maar √©√©n ding erop. Op naar de laatste punten in de retreat om zo goed mogelijk ervoor te staan tijdens de finale over twee weken.

Seizoen 2018 is voor mij voorbij

Ondanks dat ik erg heb genoten van de Color Guard shows, Marchingband shows en de Winds shows zit het voor mij erop. Ik vond het erg leuk om samen met jou, met alle deelnemers, alle vrijwilligers en de organisatie van Color Guard Nederland samen er mooie contesten ervan te maken tijdens het Color Guard Contest Drachten, Color Guard Contest Almere en gisteren tijdens het Color Guard Contest Leeuwarden.

Maar we blijven verbonden

Dat het seizoen voor mij erop zit, dat is een feit. Maar ik zal nog altijd Color Guard Nederland ondersteuning geven aan de Public Relations en Marketing van Color Guard Nederland. Bijvoorbeeld op de Facebookpagina en op het Instagram account van Color Guard Nederland! Laten we daar elkaar terug zien!

Tot slot

Ik wens alle deelnemers een goede voorbereiding toe voor de finale over twee weken in Eindhoven! Maak er een mooie show ervan, maar het belangrijkste is genieten samen met jouw groepsgenoten en van alle andere deelnemende teams. Dan komt het uiteindelijk allemaal goed!

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: