Een drukke editie van Loop Leeuwarden 2017

Loop Leeuwarden 2017Foto: © MJB Events PR

Een drukke editie van Loop Leeuwarden 2017

Gisteren was het weer tijd voor het jaarlijkse feest van Loop Leeuwarden. Dit is een sportevenement in en rondom Leeuwarden. Ik hielp dit jaar voor de 4de keer mee tijdens dit evenement. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Rond de klok van 08:30 uur waren de eerste hardlopers en wandelaars te vinden op het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden. Op het programma stonden als eerste de hardloopwedstrijden voor de kinderen, waar veel deelnemers aan meededen.

Na de 1 KM kidsrun kwamen al snel de afstanden voor de 2,5 KM, 5 KM, 10 KM, halve marathon en de diverse afstanden voor de wandelaars. Hierdoor was het op sommige momenten even druk bij het uitloopgebied, waarbij ik dit jaar meehielp.

Iedere deelnemer aan de kinderafstanden kregen een certificaat, een medaille en een beker drinken. Voor de andere hardlopers waren er medailles, drinken, fruit en koeken. Dit hebben zij wel verdiend na de grote inspanning met het mooie weer!

Gelukkig waren er geen grote blessures of gewonden tijdens deze editie van Loop Leeuwarden. Tijdens het hardlopen waren op verschillende voertuigen, posten en bij de start/finish EHBO te vinden. Mocht dit niet nodig zijn, dan konden de deelnemers nog even een massage krijgen bij het uitloopgebied op het Wilhelminaplein.

De organisatie zal in de loop van 2017 bekend maken wanneer de volgende editie zal plaatsvinden. Eén ding is in ieder geval zeker! Het was een mooi, druk en zonnige 11de editie van Loop Leeuwarden!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: