De website van het Hineni Symfonie Orkest staat online

Hineni Symfonie OrkestFoto: © MJB Events PR

De website van het Hineni Symfonie Orkest staat online

Een paar weken geleden heeft de website van het Hineni Symfonie Orkest een nieuwe website gekregen met de nieuwste SEO-trends en gebruiksvriendelijkheid voor haar bezoekers. Maar wat is er allemaal veranderd en waar heb ik het orkest aan meegeholpen?

Sinds 2011 heeft het Hineni Symfonie Orkest haar eigen website waar je meer informatie, geschiedenis en de aankomende concerten kunt terug lezen rondom het orkest.

Afgelopen zomer kwam het bestuur achter het orkest tot het besluit dat ze een nieuw logo moesten hebben wat aan moest sluiten aan haar nieuwe website. Al snel was er een nieuw logo gemaakt voor het orkest wat je op hun nieuwe website kunt terugvinden. Dit logo was door het bestuur ontworpen waardoor ze eigenlijk alleen een nieuwe website moesten hebben. Hiervoor werd ik gevraagd of ik deze leuke taak op mij wilden nemen.

Na enkele overleggen, besluiten en aanpassingen kon de website begin mei 2016 in de lucht. Een nieuw Content Management System (CMS), een nieuwe huisstijl wat aansluit op haar nieuwe logo en natuurlijk aangepast aan de laatste SEO-trends en ontwikkelingen voor de gebruiksvriendelijkheid.

Waarbij heb ik meegeholpen?

Nadat het nieuwe logo was ontworpen, bekend werd wat de nieuwe huisstijl is en hoe de website eruit moest komen te zien, kon ik begin mei 2016 aan de slag om de nieuwe website te realiseren. Zo heb ik zorg gedragen voor: Het installeren van het Content Management System, Het herschrijven van alle teksten, Diverse plug-ins en thema geïnstalleerd, Het installeren van een webshop, Het design verzorgd en aangepast aan alle wensen en eisen, SEO-optimalisatie toegepast, Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, De kleuren aangepast zodat deze aansluiten op de huisstijl, Alle wensen en eisen doorgevoerd in de website, en de Website en webshop beveiligen met een SSL-certificaat.

Tot slot

Een mooie klus om te doen, een nieuwe website online en de gebruikservaring voor de bezoekers van het Hineni Symfonie Orkest. Ondanks dat de website helemaal klaar is, zal ik in de komende periode de website blijven monitoren of alles goed werkt, als er nog wijzigingen moeten worden doorgevoerd of wanneer er foutmeldingen komen. Het laatste wat men wil is een website die niet goed scoort in Google, want Google is jouw grote vriend!

Tags: