De eerste editie van het Veed Festival 2015

Veed Festival 2015Foto: © MJB Events PR

De eerste editie van het Veed Festival 2015

Ik kreeg vorige week dinsdag de bevestiging dat ik mee mag helpen tijdens het Veed Festival 2015. Afgelopen zaterdag 18 april was ik vroeg opgestaan om naar het Veed Festival 2015 in de Westergasfabriek (Amsterdam) te gaan. De eerste editie vond hier plaats wat ook totaal uitverkocht was!

Wat is het Veed Festival?

Het Veed Festival is een evenement door en voor YouTube. Hier komen in totaal 38 Nederlandse YouTubers waaronder Mert Ugurdiken, Dylan Haegens en Teske de Schepper. Iedere bezoeker kan een handtekening en een foto maken met zijn/haar favoriete YouTuber.

Maar natuurlijk is er meer. Zo kan je lekker eten in het horeca gedeelte van de Westergasfabriek, genieten van optreden op het hoofdpodium en er zijn verschillende werelden nagebouwd van 13 YouTubers.

In de avond is er een wedstrijd tussen de verschillende YouTubers en worden er ook verschillende winnaars bekendgemaakt zoals beste vrouwelijke YouTubster, mannelijke YouTuber of beste YouTuber. Dit zal live te volgen zijn via de website van het Veed Festival en via YouTube.

Podium, booths en nog veel meer

Rond de klok van 10:15 uur kwam ik aan bij de Westergasfabriek te Amsterdam. Een reis van ongeveer 3 uurtjes achter de rug. Het was er al erg druk bij het podium van de Westergasfabriek in Amsterdam. Niet gek, want als je de mogelijkheid heb om kennis te maken met je favoriete YouTuber…

In totaal waren er 38 verschillende YouTubers aanwezig waaronder Dylan Haegens, Teske de Schepper, StukTV en de bekende Mert Ugurdiken (Mertabi). Ze waren aanwezig bij de Meet & Greets, bij sommige booths of aan het optreden op het hoofdpodium van de Westergasfabriek. De meeste vonden de rijlessen van Mert, het bakken van tosti’s met Dylan en het make-uppen met Vera Camilla toch het leukst wat veel aandacht trok.

Rond de klok van 16:00 uur werden de YouTube buttons uitgereikt aan alle YouTubers omdat zij meer dan 10.000 abonnees hadden op YouTube. In de avond werd dit gevolgd door de officiële uitreiking zoals de beste mannelijke en vrouwelijke YouTuber, beste YouTube kanaal en beste gamer.

Update 25 oktober 2015

Inmiddels is bekend gemaakt dat de 2de editie van het Veed Festival plaats vindt op zaterdag 9 april 2016 in de Westergasfabriek te Amsterdam. Mijn verwachting is dat ook deze tweede editie totaal uitverkocht zal gaan worden. Mocht je verzekerd willen zijn van toegangskaarten, dan kan je hier al je tickets bestellen.

Veed Festival 2015

Foto: © MJB Events PR

Tags: