DancEvent Franeker 2018

DancEvent Franeker 2018Foto: © MJB Events PR

DancEvent Franeker 2018

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de tweede editie van DancEvent Franeker 2018. Een danswedstrijd reeks in Friesland, Groningen en Drenthe wat georganiseerd wordt door drie dansscholen. Ik hielp dit jaar wederom weer mee tijdens de wedstrijd in Franeker. (Lees hier DancEvent Franeker 2017 terug).

Rond 09:30 uur werden de eerste voorbereidingen getroffen om alles klaar te zetten. Denk maar aan de kassa’s, de tribunes, de banken en stoelen. Maar ook de achtergrond wat door GV Audio werd opgebouwd. Binnen een uur stond het grootste gedeelte op zijn plek. Hierdoor kon er rustig alle puntjes op de i worden gezet.

Puntentelling en juryleden

Tijdens deze wedstrijd deden er maar liefst 76 deelnemers mee met deze wedstrijd in Franeker. Deze deelnemende groepen waren verdeeld in verschillende categorieën. Zij werden beoordeeld door Sascha Lekatompessy, Sergio Reis en Ginny Pauw.

Alle punten werden aan mij doorgegeven zodat ik alles overzichtelijk kon opslaan in het systeem. Hieruit werden de totaal cijfers berekend waardoor er winnaars naar boven kwamen.

Alle teams werden aangekondigd door Marvin Passage, die we kennen van onder meer UR The Dancecompetition. Een danswedstrijd van UrbanRaw uit Leeuwarden. Marvin maakten tijdens deze editie ook alle prijzen bekend tijdens de prijsuitslag.

Wanneer de juryleden vragen hadden, dan konden ze ook bij mij terecht tijdens de wedstrijd. Gelukkig was dit niet nodig door een goede uitleg van de organisatorische van deze wedstrijd in Franeker!

Volgende wedstrijden

Tijdens deze wedstrijden reeks worden er ook nog wedstrijden gehouden in Groningen en Assen. De eerste volgende wedstrijd is op zondag 18 maart 2018 in Assen, daarna gaan we door op zondag 15 april 2018 in Haren en tot slot is de finale op zondag 1 juli 2018 in Haren.

Tot slot

Het is nu weer wachten tot de andere danswedstrijden van het DancEvent. Volgend jaar zal het DancEvent ongetwijfeld weer terug zijn in Franeker. Wil je niet zolang wachten? Bezoek dan het danswedstrijd UR The Dancecompetition op zondag 3 juni 2018 in Sporthal De Trije in Franeker.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: