Cultuurdag Friesland College 2014

Cultuurdag Friesland Colleg D'Drive 2014Foto: © MJB Events PR

Cultuurdag Friesland College 2014

Woensdag 20 augustus was ik samen met mijn studiegenoten van hetzelfde leerjaar als productieteam aanwezig aan de Jupiterweg 21 in Leeuwarden. Hier vond voor alle nieuwe D’Drive studenten de Cultuurdag plaats, waarmee ze in tien groepen kennis maakten met alle D’Drive opleidingen.

Vroeg in de ochtend, rond de klok van 09:00 uur, verzamelden alle studenten zich in het Friesland College. Helaas zat het weer iets minder mee, waardoor we verschillende onderdelen moesten laten vervallen. Maar één ding was zeker, de sfeer zat er erg goed in!

In de tien verschillende groepen zaten verschillende studenten uit verschillende D’Drive opleidingen. Zo zaten sommige studenten van dans, drama, design en artiest & muziek bij elkaar in dezelfde groep. Al snel vormde dit hechte groepen die elkaar positieve energie gaven, wat een goede basis was om een leuke, leerzame en gezellige dag met elkaar te hebben!

Iedere groep had per onderdeel 20 minuten de tijd. Zo kwamen ze langs de opleidingen dans, artiest, design (styling), street art, deden ze mee met een quiz en kwamen ze ook op een groepsfoto met verkleedkleren. Dit deden maar liefst 250 studenten wat goed was voor alle eerstejaars studenten van D’Drive, onderdeel van het Friesland College.

Als laatste werd er gezamenlijk afgesloten op het midden plein van de school. Er werd gezamenlijk gezongen en gedanst. Rond de klok van 15:15 uur was het voorbij en mocht iedereen weer naar huis. Het nieuwe schooljaar aan het Friesland College kan dan eindelijk beginnen!

Tags: