Congres Leeuwarden van Google Nederland

Google Nederland congres in Leeuwarden© MJB Events PR

Congres Leeuwarden van Google Nederland

Begin november 2016 kreeg ik via de mail een uitnodiging om deel te nemen aan een congres van Google Nederland. Dit zou plaatsvinden in de Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Als partner van Google ging ik afgelopen maandag 12 januari naar de Stadsschouwburg om dit congres bij te wonen.

Gastvrijheid van Google Nederland

Misschien herkent u zich er wel in. Grote internationale bedrijven die alles betaald willen hebben, oogmerk hebben voor het behalen van een grote winst of het handeldrijven met grote bedrijven.

Afgelopen maandag ging ik naar het congres. Ik wist niet echt wat ik kon gaan verwachten, naast het feit dat het over Google zou gaan. Bij aankomst stond er een vriendelijke jongeman te wachten bij de buitendeur. Hij begroette iedereen en deed de deur gelijk open.

Begin van de foyer was de registratiebalie. Hier konden alle genodigden een persoonlijke badge ophalen. Verderop in de foyer konden de bezoekers een kopje koffie of thee krijgen, iets eten, 1-op-1 sprekers en hun privacy of beveiliging van zijn of haar Google account checken.

Workshops

Naast het Plenair programma waren er zes verschillende workshops die men kon gaan volgen. Bijvoorbeeld Hoe vergroot u uw naamsbekendheid?, Een succesvolle website, Groei financieren. Hoe werkt dat? en Meten is weten! Voor gevorderden. Hieronder vindt u alle workshops die werden gehouden door Google.

1. Hoe vergroot u uw naamsbekendheid?

Als ondernemer bent u druk met ondernemen. Daardoor wordt soms het belangrijkste vergeten: hoe onderscheidt u zich ten opzichte van de concurrent? En hoe zorgt u dat u top of mind bent en blijft bij (potentiële) klanten. We gaan aan de slag met praktische doelen. Na afloop heeft u voor uw onderneming een basisstrategie bepaald.

2. Hoe vergroot u de online zichtbaarheid van uw onderneming?

U heeft een onderneming. En een website. Een prima visitekaartje richting uw klanten. Het is misschien zelfs een flinke financiële investering geweest. Maar hoe nu verder? Tijdens deze dynamische workshop zetten we de eerste stappen op het gebied van online zichtbaarheid. En geven we antwoorden op vragen als: waar bevinden mijn potentiële klanten zich online? Hoe zoeken mensen naar mijn producten/diensten? Hoe kan ik ze hier bereiken en hoe doe ik dit op de slimste manier? Hiernaast voorzien we u van alle hulpmiddelen om een concreet plan te maken waar u meteen mee aan de slag kunt.

3.Meten is weten! De basis

Een website kan voor u werken, klanten naar u toe brengen. Maar hoe doet u dat? En hoe komt u erachter wat er beter kan? Hoe weet u hoe klanten zich oriënteren op uw website, wat ze interessant vinden en wat niet? Deze workshop laat zien op welke manieren u uw online resultaten kunt meten – wie er op uw website komt, waar ze vandaan komen en hoe lang bezoekers op uw website blijven. U maakt een stappenplan; hoe begint u en welke gegevens zijn essentieel om te analyseren? En hoe kunt u uw onderneming met deze informatie verder professionaliseren? Deze workshop is geschikt voor iedereen met een website maar nog zonder een ‘meten is weten’- strategie.

4. Een succesvolle website

U heeft een website en die wordt bezocht. Dat kunt u zien via web analytics. Maar hoe komen uw bezoekers op uw website terecht? Tijdens deze workshop leert u hoe u uw website optimaal kunt gebruiken als verkoop- of leadkanaal. Welke ‘fases’ doorlopen uw bezoekers en hoe krijgt u vervolgens die bezoekers zover om tot aankoop/actie over te gaan? En is uw doel hetzelfde als dat van de gebruiker? Hoe zorgt u voor een gebruiksvriendelijke website? Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer resultaten uit het verkeer op zijn website wil behalen.

5. Groei financieren. Hoe werkt dat?

Ondernemen brengt regelmatig behoefte aan investeringen met zich mee.. Alleen wordt het steeds moeilijker voor ondernemers om financiering te vinden. Tijdens deze sessie krijgt u door middel van uiteenlopende praktijkvoorbeelden van ondernemers, inzicht in de actuele en alternatieve mogelijkheden voor het financieren van groei.

6. Meten is weten! Voor gevorderden

Een helder overzicht van alle meetstrategieën die aansluiten bij diverse ondernemingsdoelstellingen. Welke kanalen (betaald – onbetaald) gebruikt u en hoe attribueert u deze? Maakt u gebruik van doelen binnen uw meet-oplossing en -strategie. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op Google Analytics. Verbeter uw kennis aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Voor de echte ‘die-hards’ die al gebruik maken van ‘meten is weten’.

*Deze workshop is niet geschikt als vervolgworkshop op Meten is weten! De basis

Google is your best friend

Naast de hoge gastvrijheid van de medewerkers van Google, van de vrijwilligers en partners die samen dit evenement hadden georganiseerd, waren er ook andere opvallende dingen. Zo was iedereen vrij om te gaan naar welke workshop hij of zij wilden (vooraf gekozen in de aanmeldingsprocedure), was de koffie en thee erg lekker en er was genoeg lekkernij voor elk wat wils! En dat allemaal binnen een strak congresprogramma die u hieronder kunt teruglezen voor zowel de ochtend- als het middagprogramma.

Ochtendprogramma 12 en 13 december 2016

Tijd Module
09:00 – 09:45 Ontvangst en registratie
09:45 – 10:25 Plenair programma
10:25 – 11:10 Workshopronde 1
11:10 – 11:30 Koffie/ thee pauze
11:30 – 12:15 Workshopronde 2
12:15 – 13:00 Workshopronde 3
13:00 – 13:30 Lunch en mogelijkheid tot netwerken

Middagprogramma 12 en 13 december 2016

Tijd Module
13:30 – 14:15 Ontvangst en registratie
14:15 – 14:55 Plenair programma
14:55 – 15:40 Workshopronde 1
15:40 – 16:00 Koffie/thee pauze
16:00 – 16:45 Workshopronde 2
16:45 – 17.30 Workshopronde 3
17:30 – 18:00 Borrel en mogelijkheid tot netwerken

Conclusie

Tevreden? Meer dan tevreden zelfs! Zoals ik zelf altijd zeg: Google is your best friend. Dat zal zeker zo blijven voor nu en voor in de toekomst. Het was erg leerzaam, leuk, gezellig met enthousiaste andere bezoekers en met de medewerkers van Google. Bij een volgend Google congres, dan zal ik er zeker weer erbij aanwezig zijn! Tot snel Google!

Tags: