Color Guard WGI Regional Almere 2017

The Pride during the WGI Almere Color Guard 2017Foto: ┬ę MJB Events PR

Color Guard WGI Regional Almere 2017

Het Topsportcentrum Almere was gisteren tijdelijk het podium voor het WGI Regional Almere. Een internationaal evenement van Color Guard Nederland met deelnemers uit┬áItali├ź, Duitsland, Engeland, Frankrijk en┬áNederland. Tijd om terug te blikken op dit internationaal Color Guard evenement!

Dit jaar waren er vele deelnemende teams aanwezig tijdens het WGI Regional in Almere. De deelnemers kwamen uit Itali├ź, Duitsland, Engeland, Frankrijk en┬áNederland wat ik je ook in de introductie had verteld. Dit was goed voor maar liefst 48 teams binnen de Color Guard, Winds en IPC teams.

Van het programma naar de finale

In de ochtend werd er begonnen met het programma. Zo kwamen allereerst de Marching Independent A Prelims op het speelveld. Gevolgd door de Marching Independent Open Prelims, Concert Independent Open Prelims, Exhibition, Winds Independent A Prelims en de Winds Independent Open Prelims. Dit duurde van 09:00 uur tot ongeveer 11:05 uur.

Nadat de Winds en de IPC aanbod waren gekomen, werd het tijd voor de Color Guard teams uit de categorie├źn Regional A Class Prelims, Independent A Class Prelims, Independent Open Class Prelims, Cadet Class Finals en de Regional A Class Finals. Dit werd gevolgd door de eerste prijsuitreiking.

In het avondprogramma kwam niet iedereen meer aanbod die in de ochtend en middag hun show hadden laten zien. Bij enkele categorie├źn kwamen maar de beste vier, de beste vijf of de beste zes deelnemers in actie. De deelnemers die buiten deze selectie┬ávielen mochten naar huis gaan of natuurlijk blijven kijken naar de andere deelnemers die in de avond nog ├ę├ęn keer hun show moesten laten zien. Dit waren maar liefst negen categorie├źn met in totaal 23 deelnemende teams (Color Guard, Winds en Percussion).

Toen alle finalecategorie├źn waren geweest, konden we ons gaan opmaken voor de laatste prijsuitreiking tijdens deze 4de editie van het WGI Regional Almere 2017.

Ondersteuning waar het nodig was

Tijdens een groot contest zoals deze in het Topsportcentrum Almere was het nog een grote logistieke klus om alles in goede banen te lijden. Door de wisseling tussen de Color Guard en Winds/IPC groepen moesten er op sommige punten meer medewerkers aanwezig zijn die alles onder controle hielden. Hieronder viel bijvoorbeeld het voorlaten van de groepen die een show moesten draaien, het (door)geven van informatie aan de groepsleiders en het assisteren bij de opmars rond het avondeten (aflossing).

Conclusie

Een drukbezochte WGI Regional Almere 2017. Een contest met verschillende teams uit vijf verschillende landen wat goed was voor maar liefst 48 deelnemende teams. Ondanks dit een internationaal evenement was met Amerikaanse juryleden, zullen we over twee weken het laatste reguliere contest gaan beleven in Sporthal Kalverdijkje te Leeuwarden. We sluiten het Winterguard seizoen 2017 af tijdens de finale op 25 maart 2017 in Eindhoven!

Tags: