Color Guard Contest Franeker 2016

Color Guard Contest Franeker 2016Foto: © MJB Events PR

Color Guard Contest Franeker 2016

Gisteren was ik vanaf 08:30 uur aanwezig in De Trije te Franeker. Hier vond de laatste reguliere wedstrijd Color Guard Contest Franeker 2016 plaats. Na deze wedstrijd zit er nog maar één mogelijkheid op, de finale wat plaats vindt over twee weken (19 maart) in Almere. Voordat we naar de finale gaan kijken, neem ik je eerst mee terug naar gisteren, het Contest in Franeker!

Allereerst dronken we even een bakje koffie, praatte we even onderling en kregen we de laatste informatie over het evenement. Toen dit allemaal gebeurd was, was het tijd geworden om de zaal op te bouwen. Stoelen, banken en het decor moesten geplaatst worden. De live verbinding moest worden getest samen met de muziek en de microfoon. Toen alles gereed was, konden de bezoekers vanaf 11:30 uur naar binnen.

Na de lunch voor de medewerkers wat ondertussen plaats vond, moesten wij op onze plekken staan. De eerste Color Guard teams stonden alweer klaar om deel te kunnen nemen aan het Contest. Net zoals voorgaande edities is het Contest opgesplitst in het middagprogramma en het avondprogramma.

Deze¬†53 Color Guard teams waren verdeeld in verschillende categorie√ęn. Zo waren de categorie√ęn Kids Class, Cadet Class, Junior Class – Round 1, Junior Class – Round 2, Marching Cadet Class, Marching A Class, Indoor Winds Junior en Marching Open Class in het middagprogramma. In het avondprogramma waren de categorie√ęn Regional A Class, A-Class Round 1, A-Class Round 2 en de Open Class aan de beurt.

Tijdens beide programma’s was er aardig wat publiek, wat een positief gevoel gaf voor zowel de teams als alle medewerkers die dit Contest weer mogelijk maakten. We kunnen terugkijken op een succesvolle Contest in Franeker, met 53 verschillende Color Guard teams, een hoop publiek en vele medewerkers die meehielpen.

Ik wens alle teams heel veel succes in de voorbereiding voor de finale wat over twee weken (19 maart) zal gaan plaats vinden. Deze finale in Almere is al sinds januari uitverkocht, maar geen paniek.

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: