Color Guard Contest Franeker 2015

Color Guard Contest Franeker 2015Foto: © MJB Events PR

Color Guard Contest Franeker 2015

Gisteren vond er in De Trije te Franeker het laatste reguliere contest plaats van Color Guard Nederland. Dit was een contest waarin de Color Guard teams hun laatste punten konden ontvangen voordat ze doorgingen naar de finale in Eindhoven op zaterdag 28 maart 2015. Ik was tijdens het contest in Franeker aanwezig om mee te helpen.

Sinds januari was het Winterguard seizoen geopend. Het Winterguard seizoen is een wedstrijd periode waarin verschillende Color Guard teams tegen elkaar strijden in verschillende categorie√ęn. Uiteindelijk zal er tijdens de CGN finale in Eindhoven op 28 maart de winnaar bekend worden gemaakt.

De Color Guard groepen hebben een show ingestudeerd waarin ze gebruik maken van dans, vlaggen, rifles en sabels op muziek die zij hebben gekozen voor hun show. Deze show wordt gejureerd door een vakjury wat uit ongeveer vijf personen bestaat. Ieder heeft zijn of haar eigen onderdeel om te jureren. Alle beoordelingen worden dan bij elkaar opgeteld waardoor je een klassement krijgt.

Franeker was de 5de en laatste locatie voor de finales straks in Eindhoven. Gelukkig was er genoeg te beleven door de ruim 50 Color Guard teams die meededen aan dit contest. Ook was er genoeg publiek meegekomen met alle groepen, want er was op sommige momenten niet voor iedereen plaats meer op de tribune.

Nieuw logo voor Color Guard Nederland

Er werd niet alleen gestreden tijdens dit contest. Zo werd er ook een nieuw logo bekendgemaakt van Color Guard Nederland. Na vele jaren het oude logo te hebben gebruikt, vertegenwoordigde het logo niet meer de gehele competitie waar Color Guard Nederland voor staat.

In het nieuwe logo kunnen we zien dat de Color Guard erin zijn opgenomen, de Percussion erin is verwerkt en ook de Blazers moeten we niet vergeten. Deze drie onderdelen zullen we zeker terug gaan zien tijdens de finales straks in Eindhoven. Het nieuwe logo zal worden gebruikt voor het Color Guard winterseizoen 2015 – 2016.

Ik wil alle teams heel veel succes toewensen bij de CGN-finales over twee weken in Eindhoven. Zoals iedereen het gisteren deed, zal dat zeker goed gaan komen! Hopelijk zie ik jou ook weer volgend jaar bij de Winterguard seizoen van Color Guard Nederland 2016!

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: