Color Guard Contest Drachten 2017

Color Guard Contest Drachten 2017Foto: ┬ę MJB Events PR

Color Guard Contest Drachten 2017

In 2015 hielp ik voor de eerste keer mee tijdens het Color Guard Contest Franeker. Vorig jaar (2016) hielp ik mee in Drachten, Franeker en bij de finale in Almere. Gisteren was ik dan ook weer te vinden tijdens het Color Guard Contest Drachten 2017 in het Sportcentrum te Drachten. Vandaag vertel ik je er graag meer over dit contest samen met de foto’s van de deelnemende teams.

Om 10:00 uur was iedereen aanwezig voor een kopje koffie of een kopje thee. Natuurlijk even bijpraten wat er nieuw is in het Color Guard seizoen 2017, maar ook om het vorige contest van 7 januari in Aalsmeer te bespreken (meer over het contest Aalsmeer is te vinden op de website van Color Guard Nederland).

Rond de klok van 10:30 uur begonnen we dan ook met de opbouw van het decor en alles wat daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld het inrichten van de entree, het bepalen waar de juryleden komen te zitten. Wat zijn de afmetingen van het veld en waar komen alle Color Guard teams binnen en waar verlaten ze de wedstrijdhal?

Iets meer dan 75 minuten later, om 11:50 uur, was het hele decor neergezet en was men klaar voor het contest wat om 13:30 uur van start zou gaan. In die tussentijd gingen de medewerkers van het contest lunchen en zochten de bezoekers een mooi plekje op de tribune.

Tijdens dit contest deden er 37 Color Guard teams mee die verdeeld waren in verschillende categorie├źn. Zo waren de categorie├źn Open Class, A Class, Regional A Class, Prep Class, Junior Class, Cadet Class en Kidz Class opgenomen in het programma van de hele dag.

De shows duurden maximaal 5 minuten waarin de bezoekers mee werden genomen in het onderwerp van de show. Zo was er bijvoorbeeld een show over de mensenrechten van de vrouwen, over social media en over het leven in oorlogsgebieden. Iedere show was weer uniek op haar eigen manier, waarbij het publiek een (staand) applaus bracht!

Tot slot

Ondanks dat er 37 deelnemende teams meededen aan het Color Guard Contest Drachten, waren er genoeg (enthousiaste) bezoekers die alle deelnemers en deelneemsters toe juichten.┬áWe kunnen ons dan ook opmaken voor het volgende Color Guard contest in Waalwijk (28 januari) en voor het contest Wijchen (11 februari). Ik ben er weer bij tijdens het WGI Regional Almere (25 februari) en bij het Color Guard Contest Leeuwarden (11 maart). Graag zie ik je bij ├ę├ęn van deze twee contesten!

Foto’s: ┬ę MJB Events PR

Tags: