Color Guard Contest Drachten 2016

Color Guard Contest Drachten 2016Foto: © MJB Events PR

Color Guard Contest Drachten 2016

Gisterochtend vroeg opgestaan, want het Color Guard Contest Drachten stond op de planning. Een evenement van Color Guard Nederland voor de Winterguard, waarbij ik aan meehielp. Ik neem je graag mee en laat ik zien hoe deze dag eruitzag!

Rond de klok van 10:00 uur verzamelden we bij de Sportcentrum in Drachten. Een bekende zaal voor Color Guard Nederland, omdat voorgaande jaren hier ook één van de eerste contesten werden gehouden. Dit jaar was het de 2de locatie wat plaats moest maken voor een Color Guard contest.

Na een uur of twee opbouwen stond het grootste gedeelte al klaar. De muziek deed het en de eerste Color Guard groepen druppelden binnen. Tussen de middag was er voor ons een lekkere lunch waarna we klaar moesten gaan staan voor de eerste Color Guard groep, want het begon allemaal om 13:00 uur.

In een snel tempo vlogen de eerste teams over het veld die hun eigen show presenteerden. Zij werden vervolgens beoordeeld door een vakjury die jarenlang al de jury vertegenwoordigd tijdens de contesten van Color Guard Nederland.

Rond 17:00 uur werd de uitslag bekend gemaakt van het middagprogramma. De jeugd kon hierdoor naar huis toe en eventueel blijven kijken als ze ook de volwassen groepen wilden gaan zien. Na een korte pauze begon het avondprogramma om 18:30 uur. Net zoals in de middag vlogen ook deze teams over het veld, allemaal achter elkaar aan!

Tegen 20:30 uur kwamen de bekende Color Guard groepen het veld op. Dit waren Beatrix uit Hilversum, The Pride uit Huizen en Sensation Performance Ensemble uit Amersfoort. Hierna kwam de finale waarin de winnaars van de avondprogramma bekend werden gemaakt. Rond 22:00 uur kon iedereen dan ook weer naar huis toe gaan. Maar met een voorzichtig gangetje, want het had gesneeuwd in Drachten en op andere plaatsen. Ik hoop dat iedereen veilig thuis heeft mogen komen!

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: