Casting Miss Beauty of Groningen en Drenthe 2015

Casting Miss Beauty of Groningen and Drenthe 2015Foto: © MJB Events PR

Casting Miss Beauty of Groningen en Drenthe 2015

Gisteren was ik aanwezig bij de castingdag van Miss Beauty of Groningen en Drenthe. Deze castingdag was om te kijken wie door mocht gaan naar de finale straks in juni 2015. Laten we eerst verder kijken naar deze castingdag wat gisteren plaats vond in Hotel Fletcher Langewold te Roden (vlakbij Groningen stad).

Rond de klok van 10:00 uur begonnen ruim 80 kandidaten aan de castingdag in Roden. De deelnemers varieerden van 16 tot en met 25 jaar en verschilden tussen de 1,62 meter en de 1,78 meter lang!

Net zoals bij de castingdag van vorige week in Heerenveen presenteerden alle kandidaten in groepjes van vier of vijf personen voor de juryleden. Ze konden vertellen wat voor hobby’s ze hadden, wat hun ervaring was en waarom ze mee wilden doen met Miss Beauty of the Netherlands. Als ze een modellen CV (Curriculum Vitae) hadden, dan konden ze deze ook aan de juryleden laten zien.

Na de voorstelronde moesten alle kandidaten zichzelf omkleden voor de bikinironde. De juryleden letten hier bijvoorbeeld op hoe ze stonden, hun loop style, de missenpose en natuurlijk de glimlach wat erg belangrijk is. Dit gebeurden allemaal onder leiding van Reggie Henriquez, die wij kennen van de vorige castingdag in Heerenveen.

Toen de bikinironde voorbij was, kwam de eerste uitslag waarin verschillende helaas weer naar huis moesten. De kandidaten die door mochten, moesten nog een Engels gesprek hebben met de juryleden. Ze moesten bijvoorbeeld vertellen “Wat het belangrijkste was in hun leven”, “Met welke huisdier ze zichzelf konden vergelijken” en “Waarom ze Miss Beauty of the Netherlands 2015 wilden worden”.

Hierna werden er ongeveer twintig kandidaten geselecteerd uit Groningen en Drenthe. Deze kandidaten gaan door naar de finale straks in juni 2015.

Juryleden

Ook tijdens deze castingdag zat er een ervaren juryteam klaar om iedereen te beoordelen. Zo bestond de jury uit Monique de Groot (kapster), Reggie Henriquez (internationale catwalk loper), Milou Verhoeks (president Miss Beauty of the Netherlands), Sanne Roffel (organisatrice en Miss Popularity 2009), Stefan Alfons (personal trainer) en Petra de Boer (eigenaresse Fotografie Van Keulen).

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: