Casting Miss Beauty of Friesland 2015

Casting Miss Beauty of Friesland 2015Foto: © MJB Events PR

Casting Miss Beauty of Friesland 2015

Afgelopen zondag was ik in ’T Gerecht te Heerenveen voor de castingdag van Miss Beauty of Friesland. Rond de klok van 10:15 uur verzamelden ruim 80 dames om zich te presenteren voor de juryleden.

De kandidaten die zich presenteerden voor de juryleden varieerden van beginnende missen tot ervaren missen die al photoshoots hebben gedaan of op de catwalk hadden gestaan. Ze varieerden in de leeftijdscategorie van 16 tot en met 24 jaar en waren tussen de 1,65 meter en de 1,83 meter lang!

Allereerst kwamen alle kandidaten in groepjes van vier missen voor de jury om zich te presenteren en meer informatie over zichtzelf te vertellen. Tijdens deze voorstelronde moesten ze bijvoorbeeld aangeven waarom ze mee willen doen, wat hun hobby’s waren en konden ze hun modellen CV (Curriculum Vitae) laten zien.

Na deze voorstelronde kregen de kandidaten even de tijd om zich om te kleden voor de bikini ronde. Zo werden zij beoordeeld op verschillende punten waarop ze zichzelf moesten presenteren. Dit was allemaal onder begeleiding van Reggie Henriquez. Reggie heeft inmiddels ruime ervaring op de internationale catwalk!

Toen iedereen geweest was, kwam de eerste uitslagronde. Helaas moesten er verschillende kandidaten afscheid nemen. Maar kunnen voor het komende jaar (2016) zich weer opgeven. De kandidaten die door gingen kregen een persoonlijk Engels gesprek. Ze kregen bijvoorbeeld de vraag als ”Wat is het belangrijkste in jouw leven?”, “Welk land wil jij ooit nog bezoeken?” en bijvoorbeeld ”Waarom wil jij Miss Beauty of the Netherlands 2015 worden?”.

Wanneer iedereen was geweest, werd het eindresultaat bekend gemaakt. Er werden in totaal 13 Miss Beauty’s van Friesland gekozen (ouder dan 18 jaar) en 13 Miss Teens (onder de 18 jaar). Er werden enkele kandidaten geselecteerd voor de provincie Miss Beauty of Groningen en Drenthe.

Juryleden

De juryleden waren geselecteerd uit verschillende categorieën. Reggie Henriquez (internationale catwalk loper), Eva Poelman (Queen of the BeNeLux 2013), Desi Dorenbos (Queen of the BeNeLux 2012), Sanne Roffel (organisatrice en Miss Populairity 2009), Charina Bartels (Queen of the BeNeLux 2014 en Miss Tourism Global), Petra de Boer (eigenaresse Fotografie Van Keulen) en tot slot Monique de Groot (kapster).

Rond de klok van 16:30 uur was de dag afgelopen en kon iedereen richting huis. Een leerzame, mooie en gezellige dag als je het aan mij vraagt. Klaar maken voor de volgende dag van Miss Beauty of the Netherlands, want volgende week hebben we de castingdag voor de provincies Groningen en Drenthe!

Casting Miss Beauty of Friesland 2015

Foto: © MJB Events PR

Tags: