Blue Devils International tijdens Proud Event 2015

Proud Event Leeuwarden 2015 - Blue Devils InternationalFoto: © MJB Events PR

Blue Devils International tijdens Proud Event 2015

In de eerste paar maanden van 2015 werd bekend dat de Blue Devils International, onderdeel van de Blue Devils, naar Europa zou komen waaronder naar Leeuwarden! Omdat ik voorafgaand meehielp tijdens de Taptoe Leeuwarden, werd mij gevraagd of ik mee wilden helpen tijdens het Proud Event in Leeuwarden. Hier zou de Blue Devils International bij gaan optreden, wat een grote ervaring voor mij zou zijn!

Taptoe Leeuwarden 2.0

In 2013 was de Taptoe Leeuwarden jarig en vierden haar 40-jarige jubileum met onder meer Iris Kroes en topkorpsen zoals het Pasveerkorps uit Leeuwarden, Kunst en Genoegen uit Leiden en New Guard America uit de Verenigde Staten.

In de finale werd gezegd dat de Taptoe Leeuwarden zou gaan veranderen, dat het een driedaags evenement zou gaan worden wat ook een podium zou moeten bieden voor de amateursporten en -clubs.

Maar helaas, door geen financiële zekerheid kon in 2014 geen Taptoe Leeuwarden plaats vinden. Maar zoals er altijd wordt gezegd, ”Alles komt weer goed”, dat kwam het zeker!

Het Proud Event organiseerden samen met Drum Corps Nederland het contest in Leeuwarden. De Blue Devils International zou naar Leeuwarden komen, wat een mooie combinatie zou zijn samen met het Drum Corps Nederland contest wat normaal gesproken in Huizen (vlakbij Utrecht) zou gaan plaats vinden.

Bijna een week lang in Leeuwarden…

Bijna een week lang verbleef de Blue Devils International in Leeuwarden. Op dinsdag 23 juni kwamen de Blue Devils in Leeuwarden aan. Natuurlijk waren ze erg rustig, want ze hadden een lange vlucht gehad (Verenigde Staten – Frankfurt) en een busreis van Frankfurt naar Leeuwarden.

Op donderdagavond was het dan tijd om de eerste klanken in Leeuwarden ten gehore te brengen. Natuurlijk was er wel getraind bij het Kalverdijkje, waar de Blue Devíls verbleven. Tijdens dit optreden op de donderdag moesten de Nieuwstad en de Eewal plaats maken voor een muzikale show van de Blue Devils International. Dit was een voorproefje wat men kon zien op 27 juni in het Cambuurstadion in Leeuwarden.

27 juni 2015

Op 27 juni vond eerst een drum battle plaats op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Slagwerkgroepen van het Pasveerkorps, Advendo en Takostu streden in een drum battle tegen elkaar. Na ongeveer 30 – 60 minuten kwam de Blue Devils International het plein op en verzorgde een stilstaande show.

Na een kleine show te hebben gegeven ging de Blue Devils richting het Cambuurstadion, maar gelukkig was het nog niet voorbij op het Wilhelminaplein. Hier traden de slagwerkgroepen van het Pasveerkorps, Advendo en Takostu nog even op.

In de middag begon om 15:15 uur de Junior Class met de jeugdkorpsen van het Drum Corps Nederland Contest Leeuwarden. De deelnemende korpsen van de Junior Class waren Jong Beatrix, Jong Holland, Junioren Zwijndrecht, Jong Jubal en Johan Friso Middelburg. Jeugdkorps Pasveer en Jeugdkorps Takostu traden ook op, maar zij deden niet mee met de Junior Class.

Om 17:15 uur was de eerste show te zien van de Blue Devils International. Een mooie show, Amerikaanse elementen en een show om u tegen te zeggen! Onder luid applaus kwamen de nummers zoals When a man loves a woman en The Stars and Stripes forever naar voren.

Het avondprogramma vond plaats vanaf 18:30 uur. Showband Marum, Jong Holland, Juliana Middelburg en Jubal Dordrecht deden mee aan dit avondprogramma. Dit werd om 21:45 uur afgesloten door de tweede show van de Blue Devils International waarna de finale begon.

28 juni 2015

Op zondag 28 juni 2015 was er een clinic voor alle muzikanten die zich van ten voren hadden opgegeven bij het Proud Event. Zo waren er clinics voor het slagwerk, blaasinstrumenten en de Color Guard. De Blue Devils gaven na afloop ook nog een showtraining voor het publiek en muzikanten die aanwezig waren op die dag.

Afscheid

Aan alles komt er een eind, ook helaas aan het verblijf van de Blue Devils International in Leeuwarden. Op woensdag 1 juli 2015 vertrokken de muzikanten van de Blue Devils om 09:30 uur op weg naar Londen. Optredens tijdens de Summer Spectaculair, een paar dagen verblijven in Parijs en vervolgens optreden in Modena, Lecco en als afsluiting Tattoo Basel. Een maand onderweg, maar voor vele een grote ervaring. Hopelijk komt de Blue Devils snel weer naar Nederland!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: