Bevrijdingsfestival Wageningen 2015

Bevrijdingsfestival Wageningen (Liberation festival Wageningen) 2015Foto: © MJB Events PR

Bevrijdingsfestival Wageningen 2015

Ik verliet voor iets minder dan een week het hoge noorden en reisden af naar Gelderland. Ik hielp van 2 tot en met 7 mei mee met het Bevrijdingsfestival Wageningen, ook bekend als de Stad van de Vrijheid. In dit artikel lees je hoe dit is geweest!

Wageningen was niet voor mij heel erg nieuw, omdat ik hier al zelf verschillende keren ben geweest. Het bekendste van Wageningen is denk ik wel het beroemde hotel, Hotel de Wereld, waar in 1945 de capitulatie is getekend tussen Duitsland en de Geallieerden. Een bijzonder plek om te mogen zijn. Laat staan om 70 jaar later in Wageningen mee te helpen tijdens het Bevrijdingsfestival Wageningen.

Vooraf aan het Bevrijdingsfestival Wageningen en de voorafgaande Dodenherdenking hielp ik mee met de opbouw van het evenement. Kabels moesten gelegd worden, hekken moesten worden geplaatst en de stroom voor de verschillende podia moesten worden aangesloten. Een grote klus, als je ziet hoe groot het centrum van Wageningen is!

Ik verzorgde tijdens het Bevrijdingsfestival een stuk coördinatie over verschillende vrijwilligers op de Grote Markt. Dit was een plek waar men vragen konden stellen, waar ze terecht konden als ze problemen hadden en konden een bandje krijgen om alcohol te kunnen krijgen.

Helaas was aan het begin van de middag het weer niet heel erg goed. Harde wind en regenbuien vielen over het land. Helaas vielen ze ook in Wageningen, maar na een kleine 30 minuten was er niks aan de hand. De zon kwam erbij, de temperatuur steeg en de gezelligheid kwam terug in de stad!

Afbouw van het evenement

Ook met de afbouw hielp ik mee. Dit ging sneller dan gepland. Alle podia werden afgebouwd of ingeklapt, de tafels, stoelen en tenten werden opgeborgen en alle dranghekken werden opgehaald. Tegen 17:00 uur was het eigenlijk niet te zien dat de vorige dag een groot evenement was geweest. Naast op sommige plekken het afval, het grasveld wat kapot was gegaan en de bebording wat hier en daar nog stond.

Het Bevrijdingfestival Wageningen was goed voor 140.000 bezoekers die konden genieten van Dotan, Kensington, Waylon en Kraantje Pappie. Voor de liefhebbers was er traditiegetrouw het Defilé wat begon om 15:30 uur met veteranen tussen de 85 en 98 jaar! Zij werden ondersteund door de flyby van oude (gevechts)vliegtuigen.

We kunnen met trots terugkijken op een mooie editie van 70 jaar bevrijding tijdens het Bevrijdingsfestival Wageningen 2015!

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: