“Red Flags” van FEARDROP (Deniz Celebi) is uitgebracht!

Poetry, art and music by Deniz Celebi (Feardrop)Foto: © Deniz Celebi / celebi-art.com

“Red Flags” van FEARDROP (Deniz Celebi) is uitgebracht!

Als we het hebben over een kunstenaar, muzikant, gedichten, civil engineer en mindfulness trainster, dan hebben we het over Deniz Celebi, ook bekend onder haar artiestennaam FEARDROP. Haar doel is om een (emotionele) brug te maken tussen kunst en muziek wat een tegenhanger is van haar serieuze werk als civil engineer. In dit artikel vertel ik meer over de artiest achter FEARDROP en over haar laatster release “Red Flags”!

FEARDROP, ook bekend als Deniz Celebi, is afkomstig Duitsland en heeft een master degree Civil Engineering op zak met haar specialisatie in statica en bruggenbouw. Omdat dit werk veel serieuze vlakken heeft, wil FEARDROP dit compenseren door het aanspreken van onze zintuigen via verschillende media. Waaronder muziek en kunst.

Haar grootste wens is om liefde te delen in het leven, omdat dit niet alleen kracht geeft maar ook helpt om je eigen beste versie te zijn (en steeds beter te worden). Door gebruik te maken van verschillende soorten media, zoals haar dansen, gedichten en muziek probeert zij verschillende doelgroepen aan te spreken. Zo zullen er bijvoorbeeld mensen zijn die luisteren naar haar muziek, mensen die haar gedichten leuk vinden om te lezen en mensen die haar kunst mooi vinden. Als je daar geen genoeg van kunt krijgen, dan komt er binnenkort merchandise aan!

Naast het maken van muziek en kunst is Deniz onder meer ook bezig met haar gedichten en met het maken van haar eigen podcast. Zo bracht ze onder meer haar eigen gedichtenboek “Insanity” uit, waarbij ze de link legt tussen de muziek in haar podcasts (in het Duits).

De nieuwe single Red Flags

“Red Flags” is de laatste release van FEARDROP. Deze single werd op 15 oktober uitgebracht en was daarvoor al aangekondigd via de Instagram stories. Het nummer ging oorspronkelijk over een persoon die de emoties kapot maakte. Ze voedde haar met haar giftige gedrag en broodkruimels. Terwijl ze met haar omging, begon Deniz rode vlaggen te zien. In het begin duwde ze de rode vlaggen weg, zodat ze haar persoonlijkheid en haar intuïtie kon ontwikkelen. Met het datingproces herkende ze de bindingsangst en herkende ze het proces dat ze wil overwinnen door voor de liefde te kiezen.

Hierdoor herkende zij haar angst om een connectie te maken in iedere aspect van het leven. Door haar hart te openen liet zij mensen binnen die haar juist behandelde. De deur stond dan voor goede mensen altijd open, maar één regel was van kracht: You go in or go out. Blijf niet in de deuropening staan met de rode vlaggen.

Door de pandemie rondom het COVID-19 virus heeft het nummer Red Flags een nieuwe betekenis gekregen. Bijvoorbeeld over de leugens die wij onszelf vertellen, die door de politici in het leven worden geroepen of de leugens vanuit de industrie. We geven onszelf en andere te veel rode vlaggen, maar we moeten dit ten einde brengen. Bijvoorbeeld door echt mens te zijn, door ons eigen leven te leven en door (andere) lief te hebben.  Het nummer Red Flags kun je onder meer luisteren via Spotify, Apple Music, YouTube, Deezer en Soundcloud.

 

Met de komst van Red Flags van FEARDROP (Deniz Celebi) is er bewezen dat we diverse kunststromingen kunnen combineren. In de bovenstaande video is onder meer te zien dat we muziek kunnen combineren met schilderkunsten, tekenkunsten en dansende kunst. We zullen daarom dan ook zeker in de (nabije) toekomst meer van FEARDROP gaan horen! Je kunt haar volgen via Celebi Art, FEARDROP, Spotify, YouTube, Instagram of via Soundcloud.