Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange presenteren het muziekprogramma POP22

New music television program POP22 with Matthijs van Nieuwkerk and Ilse DeLange by Olivier ThijssenFoto: © Olivier Thijssen / BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange presenteren het muziekprogramma POP22

Matthijs van Nieuwkerk en Ilse de Lange gaan hun kwaliteiten bundelen in een nieuw programma bij BNNVARA op NPO 1. Samen zijn zij het presentatie duo van het nieuwe muziekprogramma POP22. Wat dit programma precies is en wanneer het te zien is op televisie vertel ik in dit artikel.

Matthijs van Nieuwkerk kennen wij onder meer van zijn verschillende televisieprogramma’s, waaronder Matthijs gaat Door en De Wereld Draait Door. Hij zal zijn vaardigheden delen met Ilse DeLange, die wij kennen als Nederlandse artiest die onder andere Nederland vertegenwoordigden tijdens het Eurovisiesongfestival 2014.

Samen zullen zij hun kwaliteiten gebruiken om populaire bands en artiesten, beginnende muzikanten en onontdekte talenten in het programma naar voren te brengen. Of het nu gaat om het muziekgenre pop, rock, soul, hiphop, dance of een levenslied. Deze genres komen allemaal samen op vier verschillende podia in het programma POP22.

Naast de liveoptredens zal er ook stilgestaan worden bij andere vraagstukken rondom de artiesten. Hoe gaat het bijvoorbeeld met hen nu ze weer kunnen optreden? Wat was hun eerste single of hebben ze recent nog een single uitgebracht? Wie zouden zij willen meenemen naar een onbewoond eiland? Al die vragen en antwoorden zullen voorbij komen in het nieuwe programma bij BNNVARA, die voor nu is opgedeeld in twee afleveringen.

De eerste aflevering zal te zien zijn op 19 mei 2022 om 21:30 uur op NPO 1. Tijdens deze uitzending zal Blanks (Music by Blanks) vertellen hoe hij uitgroeide van YouTuber tot popartiest, zal Sor zijn nieuwe single ten gehore brengen met zijn sorkest en verteld Froukje onder meer over de totstandkoming van haar nieuwe EP en speelt zij haar nieuwste single. Natuurlijk vergeten we Davina Michelle niet die wij onder andere kennen van het Wilhelmus tijdens de Formule 1 grand prix op Zandvoort 2021. Davina zal vertellen over haar concert in Ahoy Rotterdam en verteld ook hoe zij jong talent een podium geeft.

De tweede aflevering is te zien op 26 mei 2022 om 21:30 uur op NPO 1. Tijdens deze uitzending zullen Snelle en Ammar de zomerhit van 2022 laten horen en verteld Maxime over de bijzondere wijze waarop haar muzikale carrière van start ging. Daarnaast zullen we de nieuwste singles van Di-Rect en MY BABY gaan horen die aankomend festivalseizoen op vele festivals te zien zijn. Zo zal Di-Rect spelen op Dauwpop, Zwarte Cross, IDDF Festival en Parkpop. MY BABY kunnen we deze zomer zien tijdens diverse Bevrijdingsfestivals in Nederland, Open Air am Berg (Duitsland), Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Diversity Valencia Festival (Spanje).

Tags: