Het nummer ‘Find Me’ van Caroline Hat

Caroline Hat from Austria with the single Find MeFoto: Marco Sommer

Het nummer ‘Find Me’ van Caroline Hat

Wenen staat bekend om haar muzikale geschiedenis waaronder het nieuwjaarconcert dat jaarlijks word georganiseerd. Wenen kent ook andere kanten van de muziek, waaronder de artiest Caroline Hat. In dit artikel vertel ik meer over Caroline en wat voor muziek zij maakt.

De 25-jarige Caroline Hat studeert en leeft in Wenen (Oostenrijk). Muziek heeft altijd al een (grote) rol gespeeld in haar leven. Van toneelstukken op haar school toen zij 7 jaar oud was tot aan de casting show Kiddy Contest for Kids toen zij 11 jaar oud was. Zij won toen de Kiddy Contest for Kids casting show, waar zij veel plezier aan mocht beleven.

“After I won this kids casting show I enjoyed being on stage so much that, thinking back, I think I already knew in the back of my head that I wanted to do that for a living later on.” – Caroline Hat

Caroline Hat from Austria with the single Find Me

Caroline Hat | Foto: Marco Sommer

Na al die tijd beleefd zij nog steeds veel plezier aan het optreden op het podium. Zo schreef zij enkele jaren geleden haar eerste muziek, maar was er niet altijd even tevreden mee. Ze koos in 2020 ervoor om onder haar nickname ‘Care’ nummers te gaan schrijven en uit te brengen. Zo schreef zij haar eerste nummer “Game Over”, die zij samen met haar vriend schreef. Hij speelde de muziek op de piano en nam het op, terwijl dat Caroline haar zang opnam. Samen maakte zij het nummer en lanceerde haar debuut nummer “Game Over” in 2020.

Nadat zij eerder dit jaar mee had gedaan aan een casting show in Oostenrijk besloot zij om haar professionele muziek carrière naar het volgende niveau te tillen. Zo ging zij opzoek naar een producer waarmee zij haar nummer “Find me” schreef. Tijdens het schrijven van dit nummer besloot zij om ook een muziekvideo te maken, die al door vele mensen bekeken is.

“I think in times like these it is even more important to get an image of the artist you are listening too.”Caroline Hat

The cover of the single Find Me by Caroline Hat from Austria

De cover van de single “Find Me” | Foto: Marco Sommer

De single Find me

De single “Find Me” werd dit jaar op 17 september uitgebracht onder haar echte naam, Caroline Hat. Het nummer vind ik persoonlijk erg goed. Het heeft een snelle intro waarna zij begint te zingen. De zang in combinatie met de videoclip (en de achtergrond danseressen) zorgt ervoor dat je goed in het nummer komt. De beat en de muziek in het algemeen past in mijn optiek goed bij de zang, waarbij de boodschap van het nummer goed overkomt op de luisteraar. In het gehele nummer kan ik geen storende dingen of minpunten vinden. Een zeer geslaagde single van Caroline waar zij (en de mensen die haar hebben geholpen) zeker trots op mogen zijn!

Daarnaast is de muziekvideo goed gelukt naar mijn mening. Haar oranje, witte en glitter outfit vind ik goed passen met de muziek en in de muziekvideo, waardoor zij al een goede sfeer heeft neergezet. Door samen te dansen met een dansgroep op een iets oudere locatie, dan zie je dat zij niet alleen thuis is in de muziekindustrie, maar ook nog goed kan dansen en model kan zijn! Wat ik vooral mooi vind is het einde van de video, waarin er goed met de diepte is gewerkt. Caroline staat daarbij op de voorgrond terwijl dat de danseressen op de achtergrond op het trappetje staan. Jammer genoeg betekend dat wel het einde van haar nummer Find me.

 

Met de release van “Find me” kunnen we ons opmaken voor nog meer muziek van de Oostenrijkse Caroline Hat. Deze zullen ongetwijfeld net zo spectaculair zijn als de muziekvideo en de single van Find me! Kan je niet tot die tijd wachten? Dan kun je Caroline volgen op haar Instagram, Spotify, YouTube, Deezer en via Apple Music.