Het Lo-Fi debuut album ‘Postmatch’ van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

The LoFi music album Postmatch of Tom Clancy Rainbow Six Siege by UbisoftFoto: © Ubisoft

Het Lo-Fi debuut album ‘Postmatch’ van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is één van de bekende games van Ubisoft. Een huis binnenvallen waarbij je een gijzelaar moet bevrijden of een bom moet ontmantelen. De andere partij moet dat zien te dwarsbomen. Voor deze spelers is er vanaf vandaag goed nieuws. Het eerste Lo-Fi album Postmatch is uitgebracht door Ubisoft. In dit artikel vertel ik er meer over.

Het Lo-Fi album Postmatch is het eerste album van de bekende game Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Dit album is gecomponeerd in samenwerking met verschillende toonaangevende artiesten Kill Miami, JonyBeats, Rohaan, Kaze Beats, Kyle Evans, Riddle en WIZE. Samen hebben zij dit album tot stand gebracht en bevat 20 verschillende nummers dat ook al te luisteren is als soundtrack in de game.

De melodieën van de geliefde soundtrack van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege zijn in een nieuw jasje gestoken. Kill Miama, componist en producer van het album Postmatch, zegt dat het Lo-Fi muziek goed hoorbaar is in het spel. Ze hebben bekende elementen, geluiden en special effects uit de game verwikkeld met de relaxend hiphopthema. Hierdoor kan jij als Tom Clancy Rainbow Six Siege speler genieten van deze nieuwe muziek.

Alle tracks die op het album staan zijn gratis te beluisteren. Deze kan je bijvoorbeeld vinden op Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music en Tidal (klik hier voor alle links). Als content creator en streamer kan je deze nummers gratis gebruiken voor video- en streamingplatformen, zolang het niet gebruikt gaat worden voor commerciële doeleinden (voorwaarden / album). Het album ziet er als volgt uit.

 1. Prep Montage
 2. Rainbow Lounge
 3. Evening Bork
 4. Industry of Design
 5. On Leave
 6. Underground
 7. Urban Jungle
 8. Riddle in the Sky
 9. Sunday Waking
 10. Unrattled Pride
 11. Celestial Journey [Focus Track]
 12. Jam and Flow
 13. Debrief Beats
 14. Low Growl
 15. Speakeasy
 16. High Rise, Low Pulse
 17. Invitation to Dream
 18. Unanswered Questions
 19. Ocean View
 20. Breathless Static

 

Mijn mening over deze muziek

Sinds 2015 speel ik de Tom Clancy games waaronder ook deze game Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Een interessante en tactische game waarbij je goed moet nadenken en overleggen hoe je de situatie onder controle kunt krijgen. Tijdens de wacht- en laadschermen hoor je altijd goede muziek.

Met de komst van dit nieuwe Lo-Fi album van Rainbow Six Siege zal de muziek naar een nieuw niveau getild worden. Zo kan je genieten van deze nieuwe muziek wat goed is voor een luistertijd van ongeveer 60 minuten (1 uur).

Persoonlijk heb ik deze muziek nog niet geluisterd tijdens het spelen van de game, maar nadat ik deze muziek als MP3 bestanden heb geluisterd vind ik het een erg geslaagd project van Ubisoft. Je kan goed horen dat er game geluiden aan de nummers zijn toegevoegd. Zo hoor je bijvoorbeeld een overvliegende helikopter, munitie dat op de grond valt of het dichtmaken van een doorgang in het spel. Hiermee komt er een duidelijke link tussen de game en de gamemuziek.

Tot slot

Het spel Tom Clancy’s Rainbow Six Siege werd uitgebracht op 26 november 2015 dat goed ontvangen werd door het publiek. In de game ben je of de aanvallende ploeg of je bent de groep terroristen. Zo kan je in situaties verwikkelen waarbij het gaat om een bom of om een gijzeling. Het maakt daarbij niet uit bij welke team je hoort, omdat er altijd actie in het spel aanwezig is.

Het spel is al te koop voor bekende gameconsoles zoals de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en Windows. Je kan deze game kopen via de Ubisoft StoreEpic Games StoreSteam of je kunt de game vinden in je Ubisoft+ abonnement.Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege? Volg hen dan op FacebookTwitterInstagramYouTubeTwitchDiscordReddit of via hun eigen Ubisoft forum.