DJ en Singer-Songwriter Chloé Morgan uit Vancouver met haar nummer “Stars”

DJ Chloe Morgan from Canada and LondonFoto: © Kimberly McMullen

DJ en Singer-Songwriter Chloé Morgan uit Vancouver met haar nummer “Stars”

Zij won de prijs Breakout DJ of the year 2017 in Vancouver, zij komt oorspronkelijk uit Londen (Engeland) en is vandaag de dag een professionele DJ, die onder meer haar eigen livestream Celebration for life heeft. In augustus bracht zij haar nieuwste single Stars uit. We hebben het dan over de DJ en Singer-Songwriter Chloé Morgan! Maar wie is zij eigenlijk? In dit artikel laat ik je met haar kennis maken.

Chloé Morgan woont vandaag de dag in Vancouver (Canada), maar was geboren in Londen (Engeland). Chloé is altijd gepassioneerd geweest met de muziek- en entertainmentindustrie. Zo was zij sinds haar vijfde te zien als zangeres, actrice, danste veel en speelde verschillende muziekinstrumenten. Daar beleefde zij enorm veel plezier aan!

Toen zij auditie ging doen voor de tv show “Popstars: The Rivals” liet Chloé haar talenten zien op de televisie. Dit resulteerde niet alleen in een naamsbekendheid, maar zij werd ook door Warner Brothers gecontacteerd om deel te nemen aan de vrouwengroep “Clea”, waar zij een aantal jaar bij zat en dus ook bij getekend had. Deze periode was erg gaaf waar zij heel veel plezier aan beleefde. Vooral de ervaring was ook erg mooi. Maar iets in haar zei dat er toch nog iets eraan ontbrak.

Enkele jaren later, in 2015, werd Chloé dan echt verrast. Zij kreeg van haar ouders een kleine DJ set voor haar verjaardag. Iedere avond was zij aan het oefenen en zong zij via de microfoon tot dat zij het kon. Dit resulteerde een aantal maanden later in verschillende optredens in clubs, bars en in restaurants in Londen (Engeland).

Ondanks een aantal grotere tegenslagen leerde Chloé zichzelf goed kennen. Zo ontdekte zij onder meer hoe sterk zij als persoon is en hoe drastisch haar leven binnen korte tijd kon veranderen in positieve zin. Door deze wilskracht heeft zij haar eigen carrière als DJ vanaf de grond opgebouwd.

DJ Chloe Morgan from Canada and London 1

Foto: © Kimberly McMullen

Van Londen (Engeland) naar Vancouver (Canada)

Zoals eerder gezegd woont Chloé in Canada, maar dit was oorspronkelijk niet het plan. Zij was in Canada met haar band Clea. In Vancouver gingen zij hun eerste muziekvideo opnemen. Tijdens deze opname ontmoette zij iemand waarmee zij een relatie mee wilde gaan beginnen.

Nadat zij in 2014 tot 2015 weer terug kwam in Engeland, besloot zij om toch terug te verhuizen naar Vancouver. Daar zag zij vele kansen liggen en kon zij een nieuwe start maken met haar muzikale carrière.

Breakout DJ of The Year 2017!

“Na regen komt zonneschijn” zoals het bekende Nederlandse gezegde luidt. Dat was ook het geval voor Chloé. Na een moeilijke tijd kreeg zij weer de wind in de rug. Zo won zij de prijs “Breakout DJ of The Year 2017” in Vancouver (Canada).

Door het winnen van deze prijs is zij erg dankbaar voor de support die zij kreeg. Hierdoor kreeg zij het gevoel dat zij als DJ werd aangezien en herkend, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstonden. Dit gebeurde allemaal tijdens het stedelijke nachtleven, waarin zij grote stappen vooruit maakten

“I really appreciated everyone who believed in me and gave me an opportunity. I was being recognized as a DJ. That meant a lot to me to know that and have that support.” – Chloé Morgan

 

De wereld in de pandemie rondom het COVID-19

In maart 2020 werd de wereld op haar kop gezet. Het Coronavirus kwam en dat raakte vele industrieën, bedrijven en personen. Zo ook de entertainmentindustrie waaronder de live optredens voor artiesten.

Hierover hoefde Chloé niet lang na te denken en besloot om een online evenement te organiseren. Zij noemde het Celebration for life event. Een online evenement waarbij zij de community een hart onder de riem wilde gaan steken. Zo besloot zij een aantal keer deze digitale show te organiseren.

Nadat de eerste show erop zat las Chloé het verhaal van Azaylia Diamond Cain, die door leukemie overleden was in Engeland. Doordat Chloé inmiddels zelf moeder is raakte dit haar erg, Ze besloot dan ook om de opbrengst van haar show te doneren aan het BC Children Hospital om leukemie (hopelijk) te stoppen in de toekomst.

Artwork of the single Stars by Chloe Morgan

Foto: © Tao Liu

Mijn mening over het nummer Stars

Als afgestudeerd Media & Entertainment Management student vind ik een persoonlijke stijl als artiest erg belangrijk, omdat je daarmee als artiest je kunt onderscheiden. Ik heb daarom met veel bewondering gekeken naar de content die Chloé op haar social media kanalen plaatst. Hierdoor kan ik niet anders dan mijn complimenten aan haar geven!

Vooral toen zij de aankondiging deed op Instagram was ik erg enthousiast over haar nieuwe muziek release Stars. Zover ik kan zien past de content die zij maakt erg goed bij het nummer, wat ook weer terug te zien is in de muziekvideo (waar ik later over zal hebben).

Het nummer Stars was geschreven in 2014 dankzij de hulp van haar partner. Hij gaf haar een nummer genaamd “You made the stars ignite”, waarna Chloé zich opsloot om een melodie en een tekst te schrijven voor haar eigen nummer. Doordat zij een zwaardere periode kreeg bleef dit nummer in de kast liggen tot aan het begin van 2021.

Tijdens de pandemie besloot Chloé om het nummer nog eens naar voren te halen, omdat zij vond dat het verhaal gehoord moest worden. Het nummer gaat over de herkenning dat God de maker is van het universum en dat wij nu Hem ook aandacht moeten geven. Het versterken van onze schepper.

Chloé bewaarde de originele tekst, maar maakte het nummer iets meer in de richting van de funky disco 80’s vibe met nieuwe vocalen. Het resultaat? Een nummer Stars dat inmiddels ruim 160k weergaven heeft op haar YouTube kanaal! Het nummer Stars werd uitgebracht op de verjaardag van Azaylia Diamond Cain, die één jaar zou gaan worden als zij nog geleefd had. Zij is nu één van de heldere sterren aan de hemel.

 

Review van het nummer en de videoclip

Zoals je al eerder kan lezen vind ik de stijl van Chloé erg goed. De content die zij publiceert op haar social media kanalen zijn typisch Chloé, waarbij zij iedere keer dezelfde boodschap naar voren brengt. Iedere dag maximaal presteren om het beste eruit te halen wat haalbaar is. En dat heeft zij ook met dit nummer en de videoclip gedaan!

Om te beginnen met de songtekst vind ik het passend bij het thema. Het gaat over een jong meisje die op vroege leeftijd is overleden. Zij is nu een ster geworden, waar Chloé het in het nummer over zingt. Ondanks dat het refrein verschillende keren naar voren komt, word het voor mij niet vervelend om naar te luisteren. Dit zal ondersteund worden met de beelden in de videoclip.

Over die clip gesproken. Ik vind het erg mooi om te zien dat de content die Chloé maakt voor social media overeenkomt met de outfits en de sfeer in deze videoclip. Daar is goed over nagedacht. Daarnaast valt het mij op dat haar dansbewegingen in de video, zowel solo als wanneer haar danspartners te zien zijn, professioneel ogen waar ik eigenlijk alleen maar mijn complimenten over kan geven.

In de videoclip word er ook een afwisseling gemaakt tussen beelden van buiten, uit een (soort van) discotheek en een studio die in de stijl van de ’80 plaatsvinden. Ondanks dat de afwisselingen misschien soms iets te snel gaan, vind ik het niet storend. Ook word er in de video een goede link gelegd tussen het heelal, de sterren en met de locatie waar zij op dat moment te zien is.

Kort gezegd zijn de videoclip en de songtekst dan ook meer dan geslaagd. Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar muziek en videoclips die zij in 2022 en daarna zal gaan uitbrengen. Maar tot die tijd kunnen wij nog even genieten van het nummer Stars!

 

Het advies van Chloé voor nieuwe DJ’s

Om als professionele artiest in de muziekindustrie te werken heb je vele verschillende eigenschappen nodig. Natuurlijk software om je muziek te maken, maar ook andere vaardigheden zoals het kunnen zingen, muzieknoten kunnen lezen en dit over een langere termijn kunnen doen (en volhouden).

Het advies van Chloé is dan ook om als nieuwe DJ echt het vak te leren kennen. Zij adviseert je om muziek te leren maken tot in de details. Daarnaast is het belangrijk om de werkethiek goed te hebben. De werkethiek is de sleutel naar succes waarbij consistentie, doorzettingsvermogen en het oefenen erg belangrijk zijn. Oefening baart kunst is het gezegde. Het is niet erg om fouten te maken, want daardoor kan je ervan leren en jezelf weer beter maken met de tijd. Uiteindelijk zorgt muziek voor voldoening en kan het ons diep (van binnen) raken. We zijn er dan ook om ieder lief te hebben en te inspireren.

“Work ethic is very underrated and that’s the key to anyone who is successful. Practice makes perfect so to speak.” – Chloé Morgan

 

Kunnen we nog meer van Chloé verwachten?

Om daar een kort antwoord op te geven: Ja! We zullen ook in 2022 en de jaren daarna veel van Chloé gaan horen en vernemen. Misschien gaat zij nog een Celebration of life organiseren, brengt zij nieuwe muziek uit of komen andere interessante en gave projecten naar voren. Om hierachter te komen zou ik jou van harte willen aanraden om haar te volgen op haar social media kanalen! Want alleen zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Chloé!

De toekomst

Met dit verhaal over Chloé Morgan kunnen we concluderen dat wij als mensen altijd een oplossing voor een probleem of situatie kunnen vinden. We moeten gewoon consistent zijn in de dingen die we doen, dat we liefhebben en dat we ons laten inspireren door anderen. Zo kunnen we nog beter worden en andere mensen om ons heen helpen.

Ik kijk met veel plezier uit naar de aankomende muziek releases van Chloé dat zij in 2022 zal gaan uitbrengen. Na het succes van haar nieuwste single Stars zal het nog mooier en gaver gaan worden. Het nummer Stars zal ook te horen zijn op haar toekomstige album. Wil jij dit avontuur van Chloé Morgan ook volgen? Bezoek dan de officiële Chloé Morgan website of volg haar via Facebook, Instagram, Twitter, SoundCloud en YouTube. Mocht je toch nog niet genoeg krijgen van Chloé, dan raad ik je zeker aan om te kijken naar haar Celebration for life concert of wordt member van de Chloé Morgan fanclub (met exclusieve voordelen)!

Tags: