De voice over, vocalist en songwriter Simone van Erp (Sedutchion)

Voice over, vocalist and songwriter Simone van Erp (Sedutchion Music)Foto: © Simone van Erp / Sedutchion Music

De voice over, vocalist en songwriter Simone van Erp (Sedutchion)

Met ruim 7.200 volgers op Instagram en 3.400 volgers op Facebook is Simone van Erp (Sedutchion) bekend om haar voice over, vocalist en songwriting. Inmiddels heeft zij ruim 40 samenwerkingen op haar naam staan en krijgt zij bijna 40.000 maandelijkse luisteraars op haar Spotify account. Maar wie is Simone eigenlijk? In dit artikel vertel ik meer over haar!

Simone is in 1987 geboren in Eindhoven en woont nog steeds in het zuiden van Nederland. Sinds jonge leeftijd speelt muziek een grote rol in haar leven. Van playback shows tot aan het spelen van het keyboard en het zingen in een kerkkoor. Niks was voor haar te gek en had enorm veel plezier.

Op 19-jarige leeftijd nam Simone de stap om zanglessen te nemen, waardoor zij nog steeds de leadzangeres is in een band. Niet al te veel later, in 2012, begon haar carrière een andere twist te krijgen. Op Twitter werd er door een Amerikaanse techno DJ een oproep geplaatst om met gesproken vocalen een nummer op te nemen. Simone reageerde op die Tweet en ging ervan uit dat zij geen reactie terug zou krijgen. Maar het tegendeel bleek waar te zijn! De Amerikaanse DJ reageerde op haar Tweet en gaf aan dat Simone haar stem vet klonk en graag wilde gaan samenwerken. Op haar eigen kamer nam Simone de vocalen op en stuurde die naar de Amerikaanse DJ. De feedback was ongelofelijk en Simone kreeg het advies om meer met haar stem te gaan doen! Zogezegd gingen Simone en de Amerikaanse DJ haar Twitter, Facebook en Instagram accounts opstarten om zo promotie te maken voor de geweldige stem van Simone. Hierdoor was de carrière van Simone begonnen in de muziekindustrie!

“Music is my life, the lyrics are my story” – Simone van Erp

 

De start van Sedutchion

Door het opzetten van haar social media kanalen moest zij natuurlijk ook een artiestennaam bedenken. Hierdoor werd de naam Sedutchion, inmiddels de naam van haar bedrijf, geboren! Deze naam werd na verschillende brainstormsessies en overwegingen bedacht.

De betekenis van de naam Sedutchion is afkomstig van twee namen. Seduction omdat de stem van Simone erg zwoel, laag en mooi klinkt in de oren. Dutch is afkomstig van het geboorteland van Simone, Nederland. Door deze twee woorden te combineren is Sedutchion ontstaan wat ook het bedrijf van Simone is.

Door middel van veel promoties, het opnemen van demo’s en het onderhouden van de social media kanalen is Simone met haar artiestennaam Sedutchion steeds meer gaan groeien. Hierdoor heeft zij steeds betere en professionelere apparatuur kunnen aanschaffen en heeft zij haar garage omgetoverd in een eigen opnamestudio.

Op die manier is zij in de wereld van de hardere muziekstijlen gerold en heeft inmiddels ruim 40 internationale samenwerkingen op haar naam staan. Maar die ervaring heeft zij niet alleen op haar naam staan, want haar naam staat ook daadwerkelijk op verschillende albums. Bijvoorbeeld op de albums Explosive Cartuning, Masters of Hardcore en Ziggy X Feat. Sedutchion – Frequencies Lost. Al deze nummers en muziek waarbij Simone aan bijgedragen heeft staan ook op haar Spotify account.

“Mijn hoogtepunt was wel de samenwerking met ‘Vandal!sm’ en toen dat gedraaid werd op de mainstage van Thunderdrome.” – Simone van Erp

 

 

De stem van Simone en haar droom

Naast deze samenwerking met Vandal!sm en de eerder genoemde albums heeft zij onder meer samengewerkt met Skinrush, Ziggy X, Tyfon en Vindicate. Dit heeft zij onder meer bereikt door haar ervaring als voice over, vocalist en songwriter. Maar ook door vocals op te nemen voor jingles, festival trailers, rap-, introduction- en singing vocals. Haar ultieme doel is om in de toekomst een anthem in te mogen spreken of de voice over te mogen zijn op een (dance) festival om de artiest te mogen aankondigen.

Met dit verhaal over Simone kunnen wij zeggen dat social media, naast een eigen website, erg belangrijk is. Een simpele Tweet kan je hele carrière in een stroomversnelling brengen waardoor je grotere samenwerkingen aan kunt gaan. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de komende samenwerkingen van Simone en het resultaat dat we online zullen gaan vinden! Wil jij dit avontuur van Simone ook beleven? Dan kun je haar volgen via haar website, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Soundcloud, Spotify en TikTok.