De single ‘Move On’ van Ketsyha uit Puerto Rico

Artist ketsyha from Puerto RicoFoto: © Alex David Morales

De single ‘Move On’ van Ketsyha uit Puerto Rico

Ketsyha is geboren op Puerto Rico en is een R&B, Soul, Funk en Gospel sing and songwriter en producer. Zij schrijft muziek over eigenwaarde, hoop en liefde. Maar wie is Ketsyha eigenlijk? In dit artikel vertel ik meer over haar!

Ketsyha is geboren in Puerto Rico. Zij is een sing and songwriter en producent binnen de muziekgenres R&B, Soul, Funk en Gospel. Haar liefde, haar krachtige en mooie stem gebruikt zij om haar Gospel en R&B invloeden goed naar voren te laten komen tijdens haar optredens en muziek releases. Haar doel is dan ook om eigenwaarde, hoop en liefde te delen met de luisteraars van haar muziek!

Eerder dit jaar bracht Ketsyha haar EP You Love Me Like I Am uit dat goed ontvangen werd. Deze EP werd opgenomen in Los Angeles (Amerika) en in Puerto Rico (Amerika). Deze EP gaat onder meer over haar dankbaarheid, hoop en gezonde relaties met de mensen om haar heen. Het resultaat? Zij belande in de Hot 100 Unsigned Artists van 2020 door de Music Connection Magazine! Daarnaast verscheen zij in verschillende (muziek) blogs waaronder de Indie Music Women Blog (featured artist of the day), Soul & Jazz & Funk blog en in The Urban Music Scene!

 

Het nummer ‘Move On’

In 2017 kwam de orkaan Maria aan land bij Puerto Rico die veel schade heeft aangericht. Het was daardoor dan ook de sterkste orkaan die het land heeft gekend in haar geschiedenis, waardoor het leven en de mentaliteit van veerkracht bij de inwoners voorgoed heeft veranderd.

Ketsyha schreef het nummer “Move On” dat geïnspireerd werd door deze gebeurtenis in 2017. Zo zingt zij in het nummer “I got to move on, even if the stars are my roof now”. Hiermee verwijst Ketsyha naar de krachtige orkaan waardoor vele inwoners van Puerto Rico dakloos waren geworden. Nu, anno 2021, krijgt het nummer een extra lading waarbij veel mensen angst, vrees en depressies hebben in verband met de pandemie rondom het COVID-19 virus.

“It is one of my most meaningful songs and projects because it was inspired after the hurricane Maria hit Puerto Rico on 2017”– Ketsyha

 

 

Via haar Instagram account maakte Ketsyha bekend dat zij binnen korte tijd een muziekvideo zal gaan publiceren. In deze video worden er vier verhalen over het opstaan vanuit bezorgdheid, depressie, angst en verlies vertelt.

Het nummer “Move On” werd in 2020 uitgebracht (Spotify, Apple Music, YouTube, Amazon Music) dat gemaakt is met een funky baseline wat een echte R&B/Soul nummer is. Als je goed naar het nummer luistert, dan hoor je ook de gospel invloeden in de achtergrond. Het doel van Ketsyha is vooral om andere mensen te inspireren om op te staan en je gevoelens voor bezorgdheid, depressie, angst en verlies te overwinnen en door te gaan in het leven. Want het leven brengt vele mooie dingen en momenten met zich mee.

De muziekvideo is geregisseerd door Gerardo Hernández met een aantal hoofdrolspelers die de vier elementen op unieke wijze zullen vertegenwoordigen in de video. De video is gemaakt en opgenomen in Puerto Rico, waar Ketsyha geboren is en woont. “Move On” werd voor het eerst als single uitgebracht wat later toegevoegd werd aan de EP “You Love Me Like I Am”. Omdat er een videoclip gemaakt ging worden rondom het nummer, moest de tekst iets aangepast worden waardoor zowel de videoclip als het nummer opnieuw uitgebracht zullen gaan worden.

 

Met de komst van de muziekvideo ‘Move On’ zullen we ons kunnen opmaken over de toekomstige muziek van Ketsyha. Zo is zij al bezig om nieuwe muziek te maken dat binnenkort gelanceerd gaat worden! Kan jij niet wachten tot die tijd? Beluistern dan haar EP You Love Me Like I Am op Spotify of volg Ketsyha op Facebook, Instagram, Spotify, Twitter, YouTube, TikTok, bezoek haar webshop of haar website!

Artist ketsyha from Puerto Rico

Foto: © Alex David Morales