De single ‘Given Up’ van Eva Cassel is uitgebracht

Single Given Up by Eva Cassel - photo by Libby DanforthEva Cassel | Foto: © Libby Danforth

De single ‘Given Up’ van Eva Cassel is uitgebracht

Het is vandaag vrijdag en dat betekend dat er nieuwe muziek zal worden uitgebracht door vele artiesten. Eén van die artiesten is de Amerikaanse gitarist Eva Cassel uit Nashville (Amerika). Haar nieuwste single “Given Up” is vanaf vandaag online te beluisteren. In dit artikel vertel ik meer over deze nieuwe single van Eva.

Eva Cassel is een gitarist en punk rock dichter uit Nashville (Amerika). Zij leidt de rockband met haar vertrouwelijke nicotine-patinated Strat, ook wel bekend als de Old Yeller. Gecombineerd met haar zang, jazzy akkoorden en rock and roll attitude zou haar muziek een gelukkige ontmoeting zijn tussen Amy Winehouse en Led Zeppelin.

Het nummer Given Up

Met de nieuwe single Given Up gaat Eva terug naar haar vroegere muziek, waarbij Led Zeppelin en Stevie Wonder gecombineerd worden met funky clavinet en gruizige gitaartonen.

“It started with the riff. I played it over and over, trying to channel my inner Jimmy page. I was frustrated with my irresponsible reckless side, wanting it to disappear and be absorbed by my type A side.”Eva Cassel

Het nummer begint met een gitaarritme dat wordt aangevuld met de drums. Wanneer Eva begint te zingen, dan merk je gelijk dat je goed in het nummer komt. De instrumenten zijn goed in balans met de stem van Eva wat ik zelf als erg prettig ervaar. De tekst van het nummer past goed bij de melodie en bij de zang van Eva, waardoor het nummer erg interessant en prettig is om naar te mogen luisteren. Zeker wanneer er in het midden van het nummer een versnelling en een luider stukje komt. Dit is erg fijn om naar te luisteren.

Kort gezegd is het nummer Given Up een mooie single release waar Eva erg tevreden over mag zijn. Zou jij dit nummer ook graag willen luisteren, dan kun je dat doen via Spotify, Apple Music en via Deezer. Deze single is vanaf vandaag (22 oktober) te beluisteren!

Single Given Up by Eva Cassel - photo by Libby Danforth

Eva Cassel op haar elektrische gitaar | Foto: © Adam Dobkin

Release show 24 oktober 2021

Om deze single van Eva Cassel te vieren zal er op 24 oktober 2021 een release show worden georganiseerd. Dit gebeurd op de locatie The Basement (Nashville – Amerika). De show begint om 19:00 uur en kost $ 10 per persoon. Tickets kunnen gekocht worden via de webshop van The Basement. Tijdens deze avond zullen Olivia Barton en Erin Jarvis ook optreden tijdens de release show van Eva Cassel.

Let op: Voor dit evenement heb je een Coronavaccinatie of een negatief testbewijs nodig!

Met de release van Given Up van Eva Cassel kunnen we ons ongetwijfeld opmaken voor haar volgende muziek release. Mocht je niet tot die tijd willen wachten, dan kun je altijd haar laatste single So Good (2021) of haar EP spaces your crawl in between (2020) kunnen luisteren. In de tussentijd zou je Eva ook kunnen volgen via Facebook, Instagram, Spotify, Apple Music, TikTok of via haar website.