De muziek van Red Dead Redemption 2: The Housebuilding EP komt uit

The Music of Red Dead Redemption 2 (online) - The Housebuilding EPFoto: © MJB Events PR

De muziek van Red Dead Redemption 2: The Housebuilding EP komt uit

Er is goed nieuws naar buiten gebracht voor alle liefhebbers van Red Dead Redemption 2 gamers. De officiële Red Dead Redemption 2: The Housebuilding EP word op 12 februari gelanceerd! In dit artikel vertel ik je daar meer over!

Wat is Red Dead Redemption 2?

Red Dead Redemption 2 (2018) is de opvolgende game van Red Dead Redemption (2010), die beiden door Rockstar Games is ontwikkeld en uitgegeven. Red Dead Redemption 2 is een actie en avonturenspel waarin de speler door vijf verschillende Amerikaanse staten kan rijden.

Het hoofdkarakter van het spel is Arthur Morgan, een luitenant en lid van de Van der Linde-bende. Deze bende bestaat uit verschillende personages die criminele daden uitvoeren, die weer conflicteren met verschillende vijanden. Eén van deze vijanden is de rijke oliemagnaat Leviticus Cornwall, wat een doel zal worden van de Van der Linde-bende. Dit zorgt voor spectaculaire acties, discussies en keuzes die in het spel uitgevoerd moeten worden.

 

Red Dead Redemption 2: The Housebuilding EP

Veel populaire games, waaronder Assassin’s Creed van Ubisoft en de Rockstar Games hebben veel muziek in de games zitten. Op de fans van Red Dead Redemption 2 te verblijden word er op 12 januari een nieuwe EP uitgebracht. Deze EP zal verschillende nummers krijgen, waaronder de grootste favoriet The Housebuilding Song die prominent in de Red Dead Redemption 2 epiloog naar voren komt, bijvoorbeeld wanneer Marston familie begint te graven in de herkomst van de Beecher’s Hope.

Verder komt de EP ook nog met nummers die nog uitgebracht moeten worden, die door onder meer David Ferguson en Matt Sweeney zijn gemaakt. David Ferguson is onder meer bekend als rechterhand voor Johnny Cash. Matt Sweeney is gitarist, componist en producer van verschillende albums van bijvoorbeeld Johnny Cash, Adele, Run The Jewels en Iggy Pop, waarnaast hij ook heeft samengewerkt met Bonnie Price Billy en Chavez. Jack Clement is onder meer bekend door zijn producten werk voor het album van Sturgill Simpson genaamd A Sailor’s Guide to Earth.

Deze EP is vanaf 12 februari te koop via muziek platformen zoals iTunes en Google Play. Ook zal de EP beschikbaar worden op vinyl dat te bestellen is via de website van Lakeshore Records en via de Rockstar Warehouse. Wees er wel snel bij, want deze EP word gelimiteerd uitgegeven! De EP bevat de volgende nummers:

    • The Housebuilding Song (David Ferguson)
    • A Strange Kindness (David Ferguson and Matt Sweeney)
    • A Quiet Time (Saloon Theme) (David Ferguson and Matt Sweeney)
    • The Course of True Love (David Ferguson and Matt Sweeney)
    • Do Not Seek Absolution (David Ferguson and Matt Sweeney)

 

Andere muziek van Red Dead Redemption 2

Naast deze EP heeft Rockstar Games in samenwerking met andere personen al eerder muziek gelanceerd. Deze zijn onder meer te vinden op populaire online muziekdiensten. Hieronder valt bijvoorbeeld de originele soundtrack dat geproduceerd is door Daniel Lanois in samenwerking met D’Angelo, Willie Nelson, Rhiannon Giddens, Josh Homme en diverse andere personen. Daarnaast is ook de originele soundtrack te beluistern via de officiële website van Red Dead Redemption 2.

The Music of Red Dead Redemption 2 (online) - The Housebuilding EP

Foto: © MJB Events PR

Conclusie

We kunnen concluderen dat Rockstar Games, het bedrijf achter Red Dead Redemption, meedenkt met de fans van dit spel. Het is dan ook voor veel Red Dead Redemption games een unieke kans om hun fanbase uit te breiden met deze EP. We kunnen daarom alleen maar concluderen dat Rockstar Games niet alleen nadenkt over het game aspect, maar breder kijkt met (fan) merchandise artikelen die bijdragen aan de volledige storytelling om de game heen. Het zal afwachten zijn tot de volgende lancering van een EP of andere (interessante) merchandise producten.