De getalenteerde DJ Taly Shum uit Oekraïne

The talented DJ Taly Shum from UkraineFoto: © Taly Shum / Kirill Grivenyuk

De getalenteerde DJ Taly Shum uit Oekraïne

Met ruim 100k volgers op Instagram heeft Taly Shum zichzelf neergezet als een DJ en producer in de techno en indie dance muziek in Oekraïne. Taly heeft onder meer in tien verschillende landen opgetreden, maar wie is zij eigenlijk? In dit artikel vertel ik meer over DJ Taly Shum!

Taly Shum is een Oekraïense DJ en producer in het muziekgenre techno en indie dance. Zij begon haar muzikale carrière in 2016 en heeft inmiddels al in meer dan tien landen opgetreden!

Haar oorspronkelijke plan was om geen dj te worden, maar om haar leven drastisch te veranderen. Ze zat in een moeilijke periode en kreeg geen voldoening uit haar leven en werk dat zij op dat moment deed. Daarom besloot zij het over een andere boeg te gooien.

Zo besloot zij om haar baan op te zeggen en te kijken hoe zij voor zichzelf kon gaan beginnen. Taly voelde zich daar erg blij mee en hoopte op die manier voldoening te krijgen. Als startpunt viel zij terug op haar liefde tijdens haar schoolperiode: elektronische muziek. Dat was iets waar zij altijd van hield. Eigenlijk wilde zij wel dj worden, maar nam het niet heel erg serieus destijds.

Tot het moment dat zij realiseerde dat muziek altijd belangrijk voor haar was. Hieruit kreeg zij altijd nieuwe energie, voldoening en maakte haar erg blij in welke situatie dan ook. Haar stap om een dj te worden was dan ook niet heel erg groot, omdat zij altijd een liefde had voor de elektronische muziek.

In 2016 maakte Taly deze stap definitief. Ze besloot om dj te worden en speelden tussen 2016 en 2020 in diverse landen, waaronder Thailand, India, Turkije, Egypte, Mauritius en Qatar. Dit deed zij tot aan de lockdown rondom het COVID-19 virus. Hierdoor zag zij niet het probleem, maar zag zij tal van mogelijkheden om door te groeien.

Ze ging zelf muziek produceren wat resulteerde in haar eerste single release Prometheus in februari 2021 in samenwerking met LaMishka Records (Rusland). Een paar maanden later werd haar remix gelanceerd in samenwerking met Capital Heaven (Engeland). Als dat nog niet genoeg is, dan lanceerde Taly haar eerste album Cool as Silver in samenwerking met Bassmatic Records (Rusland). Tijdens het maken van haar debuut album kreeg zij ondersteuning van SOLOMUN, die onlangs ook nog op “The Mission Festival” stond in Roemenië.

 

 

Mijn mening over het debuut album

Als artiest is het altijd spannend om je eerste single en debuut album te lanceren. Hoe zou het publiek reageren? Nou ik kan je vertellen dat ik erg enthousiast ben over Taly haar eerste album!

De opbouw van het nummer vind ik erg goed. Je kan horen dat Taly daar veel aandacht eraan besteedt heeft. In beide nummers van haar debuut album is er afwisseling in het ritme waardoor je ook tussendoor bepaalde opbouwen heb. Dit vind ik erg goed om te horen, omdat het anders minder aangenaam zou zijn om naar de nummers te luisteren. Wat ik daarnaast ook erg goed vind om te horen zijn de vocals die je hoort in de nummers. Hierdoor kom je goed in het nummer. Het is daarom dan ook in mijn optiek een goed debuut album en een knappe prestatie van Taly! Dit past dan ook zeker bij haar als DJ.

Opvallend vind ik ook dat deze twee nummers goed past bij haar andere remixen en nummers die zij draait tijdens haar maandelijkse livestreams op haar YouTube kanaal. Hieronder kan je de livestream van november 2021 terugkijken.

 

Als je nog niet genoeg heb aan haar debuut album, dan is er zeker goed nieuws voor iedereen. Inmiddels is Taly al bezig met het maken van nieuwe muziek en misschien zelfs een nieuw album dat eraan zit te komen. Daarnaast is zij volop bezig met nieuwe samenwerkingen. In de tussentijd kan je Taly vinden tijdens haar livestreams op haar YouTube kanaal en op de Oekraïense televisie!

Ik kijk er dan ook erg naar uit om nieuwe muziek van Taly Shum te horen, omdat zij erg getalenteerd en gepassioneerd is over haar muziek en de dingen die zij doet! Wil jij dit avontuur samen met Taly beleven? Volg haar dan via Facebook, Instagram, Spotify, YouTube, Twitter, TikTok, SoundCloud, Mixcloud en via Beatport. Is dit nog steeds niet genoeg? Dan kan je altijd haar maandelijkse live optreden bekijken op haar YouTube kanaal!

Tags: