De artiest Katelyn Mallone uit de Verenigde Staten

Musician Katelyn Mallone from the United States of AmericaFoto: © Gabino Mabalay

De artiest Katelyn Mallone uit de Verenigde Staten

Zij studeerde aan de Cornish College of the Arts (CCA), speelt jazz saxofoon, jazz piano en ze schrijft haar eigen nummers. Katelyn Mallone is opgegroeid in Eugene (Oregon – Amerika). In 2004 verhuisde zij naar Seattle (Washington – Amerika), nadat zij haar middelbare schooldiploma had behaald. Maar wie is Katelyn Mallone eigenlijk? In dit artikel vertel ik meer over deze artiest.

Katelyn Mallone groeide op in Eugene (Oregon – Amerika), waar zij naar het behalen van haar middelbare school naar Seattle (Washington – Amerika) verhuisde in 2004. Ze ging studeren aan het Cornish College of the Arts (CCA) in de richting van jazz saxofoon, jazz piano en het schrijven van haar eigen nummers. Naast al het spelen van deze muziekinstrumenten speelt Katelyn ook nog de gitaar wat je onder meer kunt zien in haar YouTube videos.

Tijdens haar studie neemt zij ook piano les van de jazz pianist Dawn Clement en later ook compositieles van de sing and songwriter Linda Waterfall. Hierdoor speelt zij in verschillende bands waaronder The Forget Me Nots, Hot Laundry en met haar eigen band Katelyn Mallone & AfterMoon. Later besluit zij om een sing and songwriter te gaan worden. Zo schrijft zij sinds haar 12de haar eigen nummers, waaronder “Stop Look and Listen (2007)”, “Pocket Change (2007)” en “Wake Up (2007)”. Dit jaar bracht zij onder meer het nummer 3 in the Morning (2021) uit en maakte zij een nieuwe versie van Wake Up (2021).

Naast het maken van haar eigen muziek treed Katelyn ook met regelmaat op. Zo trad zij op bij de Saint Helens String Quartet in PONCHO Concert Hall in de herfst van 2006. Speelde zij met de Jazz Ensemble ‘The Double Doors’ en met lokale muzikanten, speelde ze tijdens de Jazz Night School in de herfst van 2013 en in voorjaar 2014 samen met de Performance Big Band Ensemble. Uiteindelijk bracht ze haar eindstuk ten gehore op 19 april 2013 in de PONCHO Concert Hall voor haar opleiding. Kort daarna behaalde zij in het voorjaar van 2013 haar Bechelor Degree.

 

Nadat Katelyn geslaagd was voor haar Bachelor Degree heeft zij verschillende soorten optredens gedaan. Met haar band Katelyn Mallone’s Ensemble heeft zij onder meer opgetreden in de buurt van Seattle in de periode van 2015 tot en met 2018, zoals privé optredens en bruiloften.

In het najaar van 2018 besloot Katelyn te verhuizen naar de omgeving van Los Angeles om haar muzikale carrière, haar doelen en haar dromen te volgen. Dit resulteerden in onder meer optredens bij Gardenia en bij de Pig and Whistle in (West) Hollywood. Op dit moment werkt zij aan een nieuw album dat binnenkort gaat uitkomen. Wanneer dit gebeurd zal zij later via haar website en social media kanalen bekend maken.

We kunnen dus zeggen dat Katelyn veel muzikale ervaringen heeft opgebouwd en op weg is om haar dromen en wensen na te streven. We zullen dan ook nog veel van haar zien in de komende jaren. Wil jij haar avontuur niet missen? Volg haar dan via haar website, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Spotify, Snapchat en TikTok.

Tags: