Muziek

Tijdens de Taptoe Leeuwarden, Dodenherdenking op 4 mei en tijdens andere plechtigheden word het nummer geblazen. Het Taptoe Signaal. Waar het hedendaags staat voor herdenking en bezinning werd het vroeger gebruikt om het leger terug te laten komen naar de Nederlandse garnizoenen en kampementen, toen het leger nog aan de rand van een vestingstad gestationeerd was. In dit artikel neem ik je mee in de geschiedenis van het Taptoe Signaal.

Assassin’s Creed is één van de bekende franchise merken van het internationale bedrijf Ubisoft. Onlangs was al te lezen dat Assassin’s Creed Valhalla een grote update krijgt in 2022. Maar dat is niet het enige Assassin’s Creed nieuws, want Assassin’s Creed komt terug met een live orkest! In dit artikel vertel ik meer over het Assassin’s Creed Symphonic Adventure 2022.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is één van de bekende games van Ubisoft. Een huis binnenvallen waarbij je een gijzelaar moet bevrijden of een bom moet ontmantelen. De andere partij moet dat zien te dwarsbomen. Voor deze spelers is er vanaf vandaag goed nieuws. Het eerste Lo-Fi album Postmatch is uitgebracht door Ubisoft. In dit artikel vertel ik er meer over.

Van artiesten zoals Elvis Presley tot Julio Iglesias of van Dua Lipa tot UB40, U2 of Coldplay. Ondanks dat deze artiesten allemaal werkzaam zijn binnen verschillende muziekgenres hebben zij één ding overeen met elkaar. Het maken van muziek. Overal om ons heen zien en horen we eigenlijk muziek. Maar zal muziek ooit over de wereld gaan heersen?

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende onderzoeken gedaan naar de invloed van muziek op onze stemming en brein. Zo kan muziek onder meer zorgen voor verdriet, blijdschap, verlangen en plezier. Afhankelijk natuurlijk wat voor muziek je aan het luisteren bent. Zo kan achtergrondmuziek ervoor zorgen dat jouw bezoekers van jouw evenement, winkel of netwerkborrel de juiste stemming krijgt. Maar hoe zorg je daarvoor?