Wat is material design?

Als u relatief bekend ben met websites en de ontwikkeling daarvan (webdevelopment) dan heeft u wellicht een keer material design voorbij horen komen. Maar wat is material design eigenlijk?

 

Wat is Material design

Material design is door Google in 2014 in het leven geroepen. Zij gebruikte deze term tijdens het jaarlijkse Google I/O evenement en implementeerde dit in Android versie 5.0.

 

Material design is eigenlijk de interface wat een applicatie heeft. Als we naar de Google producten gaan kijken, zoals Gmail, Google Chrome of de Play Store, dan zien we dat de meeste elementen met elkaar overeenkomt. En dat is precies het gene waar material design om gaat.

 

Google heeft na het Google I/O evenement een website online gezet (material.io). Op deze website kunt u verschillende elementen terug vinden zoals ze eigenlijk moeten zijn. Een button heeft vaak een bepaald formaat nodig, een bepaalde kleur en een bepaalde actie.

 

Het is daarbij niet zo dat Google dit zelf heeft verzonnen. De adviezen die zij geven op deze website is ontstaan aan de hand van onderzoek en statistieken. Steeds meer mensen verwachten met een vierkante knop, wat lijkt op een button, dat er een bepaalde actie achter schuil gaat.

 

Door middel van deze handleiding, dat Google online heeft gezet, word ervoor gezorgd dat de website bezoeker vlekkeloos door uw website kan scrollen zonder verrast te worden door iets wat eigenlijk geen button is, maar wel verwacht wordt om te zijn.

Bijgewerkt op door