Wat is Google Analytics?

Wanneer u een website heeft dan wil u natuurlijk ook weten hoeveel bezoekers u dagelijks, wekelijks of maandelijks krijgt. Om dit te achterhalen kunt u werken met Google Analytics. Maar wat is Google Analytics eigenlijk? In dit artikel vertel ik u er meer erover.

 

Wat is Google Analytics

Google Analytics is er in een betaalde en gratis variant beschikbaar. Beide versies hebben een compleet overzicht van wat uw bezoekers op uw website doen. Door middel van het toevoegen van een bepaald script wordt iedere bezoek en activiteit gemeten.

 

Denkt u bijvoorbeeld maar aan de pagina’s die bezocht worden, aan de duur hoe lang een bezoeker op uw website zit, aan een overzicht via welk apparaat (tablet, computer, smartphone) uw bezoeker op uw website komt en eventueel of er bepaalde problemen zijn binnen uw website.

 

Kort gezegd is Google Analytics een tool waarmee u inzichtelijk krijgt hoeveel bezoekers er naar uw website komen en op welke manier zij uw website bezoeken. Dit kan erg handig zijn wanneer u wil kijken wat de interesses zijn van uw bezoekers zodat u de content en pagina’s daarop kunt aanpassen.

 

Instellen van Google Analytics

Het instellen van een Google Analytics account is niet heel erg lastig. Hiervoor moet u als eerst navigeren naar analytics.google.com. Log in met een Google Account of maak er eentje aan. Vervolgens wordt u gevraagd om een nieuwe website toe te voegen aan uw Analytics account. Volg de stappen die worden aangegeven. Op het moment dat alles goed is ingesteld kunt u de code kopiëren en plakken in uw header.php of op uw HTML-pagina net voor de tag </head>.

Bijgewerkt op door