Wat is User Centred Design?

Wanneer we een website maken zou dit user centred design moeten zijn. Maar wat houdt dat precies in? In dit artikel leg ik uit wat user centred design precies inhoudt.

Wat is user centred design?

Met user centred design zorgt u er eigenlijk ervoor dat de website of app dat u maakt gebaseerd is op de gebruiker zelf. Als website eigenaren zijn we vaak geneigd om een website of app te bouwen die voldoet aan onze eigen behoeftes en verwachtingen. Met user centred design zorgen we er eigenlijk ervoor dat de gebruiker, vaak ook onze doelgroep, het beste resultaat uit een website of app kan halen. Op deze manier kan de conversie zo hoog mogelijk gebracht worden wat op het lange termijn voordelen met zich mee kan brengen.

Hoe kunt u user centred design toepassen?

Allereerst is het belangrijk dat u weet over het actuele zoekgedrag en bezoekgedrag van uw gewenste doelgroep op uw website of in uw app. Op deze manier zorgt u er eigenlijk ervoor dat u weet de huidige stand van zaken is.

Aan de hand hiervan kunt u uw gewenste doelgroep gaan analyseren. Welke platformen gebruiken ze graag, op welk apparaat zitten zij het vaakst en op welke manier bezoeken ze vaak een website. Dit zijn belangrijke punten die u moet uitvoeren.

Wanneer u zowel de huidige situatie kent en ook weet wat uw gewenste doelgroep graag doet in een app of website, dan kunt u de platformen hierop aanpassen. Deze kunt u dan meer richten op de wensen en behoeftes van de gewenste doelgroep. Houd daarbij wel in uw achterhoofd dat u goed moet weten dat uw belangrijkste doelen als organisatie ook behaald moeten worden.