Wat is Baidu Tieba?

Baidu Tieba is misschien niet heel bekend in Nederland, in Europa of in de meeste landen. Dit in tegenstelling tot China, waar dit platform onwijs populair is. Het Baidu Tieba platform is een Chinees communicatieplatform wat gelanceerd werd in 2003. Het werd neergezet als zoekmachine van het bedrijf Baidu, maar wat is uitgegroeid tot China’s nummer één communicatie en zoekplatform.

 

Wat is Baidu Tieba precies?

Baidu Tieba is, zoals in de bovenstaande alinea is gezegd, een Chinees platform waarbij de Chinese bevolking dit platform gebruikt als een sociale activiteit. Dit doen ze door de website vorm te geven als een soort forum, waarbij iedereen iets kan creëren, ook al bestaat het nog niet.

 

Het is daarom niet verwonderlijk dat er veel erop te vinden was. Zo kunnen de Chinezen onder meer informatie vinden over celebrities, films, boeken, muziek en blogposts die op internet verschenen zijn. Dit is bij elkaar al goed voor enkele biljoenen posts die op het platform Baidu Tieba te vinden zijn. Echter, dit is maar 10 % van al het verkeer wat het bedrijf Baidu dagelijks ontvangt!

 

Dit heeft waarschijnlijk te maken gehad dat destijds iedereen een post kon publiceren zonder daar met naam en toe naam op te staan. Tegenwoordig moet iedere gebruiker een account hebben om een bericht te kunnen publiceren. Daarom zijn er per drie categorieën maar liefst de volgende personen nodig om alles goed in de gaten te houden.

 

    • Drie hoofdmanagers
    • Dertig assistent-managers
    • Tien videomanagers

 

Dit betekend dus dat er veel content gecontroleerd moeten worden. En dat te bedenken dat iedere gebruiker maximaal 2 GB opslagruimte krijgt om content in up-te-loaden naar de betreffende categorie op het platform.

Bijgewerkt op door