Wat is Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator is één van de bekendste grafische producten van het creatieve bedrijf Adobe. Dit product is in 1987 uitgebracht en word vandaag de dag veelal gebruikt in de creatieve en grafische sector. Maar wat is Adobe Illustrator eigenlijk en wat kunt u daarmee nu eigenlijk allemaal mee doen?

 

Geschiedenis van Adobe Illustrator

Adobe Illustrator staat vandaag de dag bekend om de vectoren, om de grafische vormgeving en om illustraties te maken. Kort gezegd kan er met Adobe Illustrator beeldbewerkingen worden gemaakt en illustraties worden getekend. Dit kan al vanaf 1987, toen Adobe het product uitbracht op de markt.

 

Voordat Adobe deze software op de markt bracht zijn zij twee jaar bezig geweest om het programma te ontwikkelen. Dit werd destijds gedaan om eerst foto’s te bewerken, maar later werd Adobe Illustrator vooral gebruikt voor het tekenen van illustraties. Deze ontwikkeling werd gedaan in de jaren ’90, toen er nog veel moest worden veranderd aan het programma.

 

Pas in 1997 werd het lay-out echt grondig aangepast. Een toolbar kwam er. Mensen konden er beter mee werken en de lettertypen konden beter worden aangepast. Dit was destijds de concurrent van Corel die CorelDraw op de markt had gebracht.

 

Later, in 2007, werd Adobe Creative Suite (Adobe CS) in het leven geroepen. Dit was een softwarepakket waarin de gebruiker een abonnement kon afnemen. Met dit abonnement kan de gebruiker gebruik maken van alle producten die in dat product zaten.

 

Tegenwoordig bestaat de Adobe Creative Suite niet meer en is dit overgezet naar de Creative Cloud in 2014. De manier is eigenlijk hetzelfde, maar nu kan er gekozen worden aan verschillende soorten pakket zoals fotografie, vormgeving of videobewerking.

 

Wat is Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator is dus een grafisch programma waarin illustraties kunnen worden gemaakt. Dit wordt gedaan door verschillende tools zoals selecteren, creëren en het manipuleren van objecten. Hierdoor kunnen mooie en ingewikkelde tekeningen worden ontwikkeld wat weer een unieke stijl kan hebben. Denk daarbij maar aan andere handige tools zoals verven, 3D maken, afsnijden, symbolen en het bewegen van verschillende elementen.

 

Door de pen- en kwasttool (die ook te vinden zijn in Adobe Photoshop) wordt het tekenen steeds makkelijker gemaakt. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld logo’s, illustraties, posters, visitekaartjes, brochures en vele andere drukwerken of online elementen ontwikkelen voor verschillende doeleinden. En dat allemaal dankzij de uitvinding van Adobe in 1985, toen ze begin gingen met het ontwikkelen van een grafisch programma voor de Windows en Apple computers.

 

Conclusie

We kunnen concluderen dat Adobe Illustrator een goed programma is om illustraties en andere tekeningen te maken op een creatieve manier. Bent u benieuwd naar alle Adobe Illustrator mogelijkheden? Vraag dan een workshop Adobe Illustrator aan waarin ik u kan helpen om met Adobe Illustrator te laten werken!

Bijgewerkt op door