Wat is een ticket sales?

Binnen de wereld van het artiestenmanagement wordt het veelal gebruikt en ook steeds meer bij evenementen wordt deze term vaker gebruikt. Ticket sales, maar wat zijn ticket sales eigenlijk en wat kunt u ermee?

 

Wat is een ticket sales?

Een ticket sales is een begrip vanuit het artiesten agency waarbij er op reguliere basis, vaak één keer per week, een ticket update naar het artiestenmanagement of naar een artiesten agency wordt gestuurd vanuit een schouwburg, festival of poppodium.

 

In deze ticket sales wordt er een update gegeven over hoeveel kaarten er verkocht zijn. Denk daarbij aan een rij voor de online kaartverkoop en voor de fysieke kaartverkoop aan de kassa van de betreffende locatie. Hierdoor krijgt het artiestenmanagement en de artiesten agency wat de stand van zaken zijn. Aan de hand van deze informatie kan er een strategie worden gekozen om het concert of optreden uitverkocht te krijgen.

 

Voordelen van een ticket sales

Een ticket sales update heeft verschillende voordelen op wekelijkse basis. Zo weet het artiestenmanagement of artiesten agency hoeveel tickets er verkocht zijn en hoeveel tickets er nog verkocht kunnen worden. Aan de hand van deze informatie kan gekeken worden of er nog meer marketing moet worden toegepast of dat het concert bijna is uitverkocht en dat het dan alleen maar geldverspilling is.

 

Aan de hand van de ticket sales update kan ook worden gekeken wat de drijfveer is voor de consument hoe zij het liefste een ticket kopen. Is er in de ticket sales goed te zien of de consument liever online of offline haar tickets koopt, dan kan hier een volgende keer op in gespeeld worden waar meer budget voor vrijgemaakt kan gaan worden.

 

Daarnaast kan de ticket sales helpen om inzicht te krijgen in welke periode (voorafgaand aan het concert) de tickets worden verkocht. Zijn er bijvoorbeeld mensen die ver voor dat het concert plaats vindt haar tickets koopt of kiest men ervoor om last minute nog kaarten te kopen. Door hier goed naar te kijken weet het artiestenmanagement en de artiesten agency hoe zij het beste kunnen inspelen op de kaartverkoop van de betreffende artiest.

 

Monitoren van de ticket sales

Al enkele jaren houd ik mij voor verschillende artiesten mij bezig met de ticket sales en dit inzichtelijk in kaart te brengen door visuele weergaven. Door deze data van de huidige maar ook van de afgelopen concerten te analyseren kan er een goed beeld worden gecreëerd hoe de consument omgaat met de kaartverkoop van een concert van de betreffende artiest. Hierdoor kan het beschikbare budget op de juiste manier worden ingezet waardoor onnodige bestedingen worden gedaan.

Bijgewerkt op door