Wat is een stagerunner?

Naast de stagehand is er ook de stagerunner. Maar wat doet een stagerunner eigenlijk? In dit artikel vertel ik u meer daarover.

 

Wat is een stagerunner?

Een stagerunner is net zoals een stagehand een hulpje van de stagemanager. De stagemanger is de manager van het podium (meer hierover in Wat is een stagemanager?). De stagehand is het hulpje van de stagemanager op het podium zelf. Bijvoorbeeld wanneer er bijvoorbeeld extra handen nodig zijn op een festival.

 

De stagerunner kan bij zulke momenten ook assisteren waar dat nodig is, maar heeft daarbij een ander soort doel. De stagerunner die haalt bijvoorbeeld de materialen op van de artiest en brengt deze naar het podium. Dit is vaak het geval bij grote festivals waar verschillende evenementen bij worden georganiseerd.

 

Daarnaast kan de stagemanager je ook vragen om spullen op te halen die later die dag of avond nodig zijn. Bijvoorbeeld het ophalen van papieren, water of andere materialen dat noodzakelijk is. Kort gezegd bent u als stagerunner de vliegende keep voor de stagemanager.

Bijgewerkt op door