Wat is een gastenlijst?

Eén van de meest gevraagde vragen is eigenlijk, hoe kom je op een gastenlijst te staan? Voordat ik deze vraag aan u zal beantwoorden ga ik eerst uitleggen wat een gastenlijst precies is en inhoud.

 

Wat is een gastenlijst?

Een gastenlijst is een lijst met namen. Deze lijst ligt bij de portier van een club, evenement of bij een besloten evenement zoals de première van James Bond. Vaak is hiervoor een bepaalde entreerij voor beschikbaar. Zo hoeft u niet lang te wachten in de rij bij de andere bezoekers.

 

Om op deze gastenlijst staat een lijst van personen. Zij mogen namens de organisatie of namens de artiest gratis naar binnen. Dit geld niet voor iedereen zoals vrienden van. Vaak zit hier een bepaalde maximum aan van twee á drie andere genodigden. Afhankelijk van het evenement kan dit ook inclusief consumptie zijn, wat niet altijd het geval is.

 

Hoe kom ik op de gastenlijst?

Deze vraag is één van de meest gevraagde vragen. Hoe komt u op de gastenlijst te staan? Hiervoor heeft u bijvoorbeeld een bepaalde status, bepaalde inbreng of een bepaalde functie voor nodig.

 

Hierbij kunt u denken aan het leveren van diensten of producten aan de betreffende organisatie, een autoriteit als persoon (bijvoorbeeld veel kennis over een bepaald onderwerp) of het is een wederdienst waar u eerder iets voor terug heeft gedaan. Een belangrijk aspect hierbij is dat u in het netwerk actief bent van de contactpersoon voor een gastenlijst. Zo heb ik bijvoorbeeld in december 2016 het Google Congres Leeuwarden mogen bijwonen.

 

Drie tips voor een gastenlijst

  1. Overdrijf niet dat u op een gastenlijst staat. Natuurlijk mag u het delen met vrienden of familie, maar overdrijf niet!
  2. Wees niet dronken. Wat geld voor de andere bezoekers, geld ook zeker voor u.
  3. Trek gepaste kleding aan. Bijvoorbeeld een net pak voor een seminar of bruiloft is gepast.

Bijgewerkt op door