Wat is een blob?

Binnen data analysis en data science wordt er ook gewerkt met een zogeheten blob. Maar wat is een blob en wat kun je daarmee gaan doen?

Blob is een Engels woord voor Binary Large Object. Ook wordt een blob veelal geformuleerd als blob of binary large object. Dit is een binaire verzameling van data die toebehoort tot één en dezelfde databasemanagementsysteem (DBMS). Het kan daarbij gaan om een afbeelding, muziek of een uitvoerbare code zoals een PHP of HTML document. In de database zal dan geen bestand worden opgenomen, maar zal er een verwijzing, ook wel een pointer genoemd, worden toegevoegd die naar het bestand verwijst.

Bijgewerkt op zondag 22 januari 2023 door Michael van den Berg.