Wat is de stickermethode?

Een andere concepting methode is de stickermethode. Dit is een methode waarbij er gebruik word gemaakt van stickers. In dit artikel vertel ik u daar meer over.

 

Wat is de stickermethode?

Binnen een teamverband is het belangrijk dat iedere mening gehoord word. Daarom is deze stickermethode in het leven geroepen. Door stickers (of post-its) te gebruiken kan je visualiseren en peilen wat iemand zijn of haar mening is. Hierbij zou u soortgelijke post-its bij elkaar kunnen brengen die met elkaar in relatie staan.

 

Om de soort mening met een positieve of negatieve lading te dekken, zouden er gebruik gemaakt kunnen worden van verschillende kleuren post-its. Rode post-its betekend een slecht idee, oranje post-its is een twijfelgeval en groene post-its zijn een goed idee.

 

Hoe voer ik een stickermethode uit?

Er zijn verschillende manieren om deze methode uit te voeren. Hieronder heb ik de meest gebruikelijke methode voor u weergegeven die u handvatten kunnen bieden.

 

    • Stap 1: Schrijf alle ideeën op die je op een bord, muur of tafel plakt. Er is geen goed of fout antwoord.
    • Stap 2: Elke deelnemer krijgt stickers (indien u met kleuren werkt, van alle kleuren verschillende stickers).
    • Stap 3: Plak vervolgens de stickers met de ideeën (of meningen) op.
    • Stap 4: Bekijk de totale beoordeling van de groep. Groepeer de ideeën die overeenkomen met elkaar. Hieruit word dan een mening gevormd door de groep.

 

Conclusie

We kunnen concluderen dat de stickermethode een interessante methode is om ideeën, meningen en minder goede ideeën in teamverband te ontdekken. Hiermee zou u zowel negatieve als positieve ideeën met elkaar kunnen koppelen als dat mogelijk zou zijn. Uiteindelijk gaat het om de groep die een bepaald doel voor ogen heeft. Op deze manier bent u weer een stap dichter bij dat doel met het beeld wat u wel en wat u niet zou willen.

Bijgewerkt op door