Wat is architectuur?

We komen het met regelmaat tegen: architectuur. Maar wat is dit eigenlijk? In dit artikel vertel ik meer over de architectuur en wat dit precies inhoudt.

 

Wat is architectuur?

Architectuur is eigenlijk een benaming van de kunst en wetenschap dat wordt gebruikt voor het bouwen van woningen, winkels, winkelcentra en eigenlijk het inrichten van een bepaalde regio. Dit wordt vaak uitgevoerd die verstand heeft van zowel de visuele als de technische kant van het verhaal kent, die ook wel de architect wordt genoemd.

 

Vanuit de Romeinse tijd (door Romein Marcus Vitruvius Pollio) wordt er binnen de architectuur gelet op drie belangrijke elementen. Het gaat vooral om de schoonheid (uiterlijk), stevigheid (bouwstructuur) en de bruikbaarheid. Het is volgens Vitruvius belangrijk dat er een goed evenwicht is tussen deze drie elementen wanneer er een gebouw wordt gebouwd.

 

Binnen de architectuur zijn er verschillende soorten stijlen. Bekende stijlen zijn bijvoorbeeld de neostijlen, palladianisme, Griekse architectuur of de Hollandse renaissance.

 

Overige architectuur

Naast de architectuur voor in de bouw zijn er ook enkele andere architecturen bekend. Zo worden verschillende magazines, zoals de Volume, A10 en de Mark Magazine ook gebruikt als architectuur. Binnen bepaalde fotografie wordt ook architectuur gebruikt en voor verschillende websites wordt de URL-structuur ook de architectuur van een website genoemd. Het is net afhankelijk welk woord er binnen uw branche gebruikt wordt.

Bijgewerkt op door