Wat is 3D animatie?

Het wordt steeds vaker gebruikt in verschillende industrieën, 3D animatie(video’s). Maar wat zijn 3D animatievideo’s eigenlijk en hoe maakt u deze? In dit artikel vertel ik meer daarover.

 

Wat is 3D animatie?

Binnen 2D animatie wordt er gebruik gemaakt van een lengte en een breedte. Binnen 3D animatie wordt er ook nog gebruik gemaakt van een diepte. We hebben hierbij dus een X-as, Y-as en een Z-as. Door deze diepte kan er meer elementen, sfeer en emotie naar de kijker worden gebracht.

 

3D animatievideo’s wordt veelal gebruikt bij langere video’s. Bijvoorbeeld een verhaal, een speelfilm of een andere video waar een (complex) verhaal wordt verteld. Het is dan ook een lastige klus voor veel bedrijven om een 3D animatievideo te maken, mede doordat er rekening gehouden moet worden met een grotere diepte in de video.

 

Voorbeelden en software

Bekende 3D animatievideo’s zijn bijvoorbeeld de speelfilms van Toy Story, Frozen 2 of de filmreeks Incredibles. Hierin worden verschillende kwaliteiten en kennis toegepast wat samen wordt gebracht in een algemeen verhaal.

 

Omdat het lastig is om een 3D animatievideo te maken heeft u in ieder geval een krachtige laptop of computer nodig die veel geheugen en kloksnelheid heeft. Programma’s die u daarbij kunt gebruiken is bijvoorbeeld AutoDesk Maya, Blender, Cinema 4D of Mixamo. Hiermee kunt u, als u over de juiste vaardigheden en kennis beschikt, makkelijk 3D animatie video’s mee maken.

Bijgewerkt op door